Tarihi Mekan Tiyatro Sahnesi Oldu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

20140902154943_tiyatro-tershaneAntalya’nın Alanya İlçesi’nde ‘Tiyatro Kulübü’ öğrencilerinin hazırladığı ‘Kristof Kolomb’ adlı oyun, yaklaşık 800 yıllık geçmişe sahip tarihi Alanya Tersanesi’nde sahnelendi. Tiyatro oyunu, tersanenin farklı bölümlerinde gezerek oynandığı için izleyici sayısı 50 kişiyle sınırlı tutuldu.

Alanya Belediyespor Kulübü’nün ‘Çocuklardan Çocuklara Tiyatro Projesi’ kapsamında 3 ayda hazırladığı ‘Kristof Kolomb’ adlı tiyatro oyunu, dün akşam tarihi Alanya Tersanesi’nde izleyiciyle buluştu.
Oyuncu, yazar ve yönetmen Nilbanu Engindeniz önderliğinde hazırlanan oyunda 30 öğrenci rol aldı. Öğrenciler, tarihi tersaneye kayıklarla denizden gelerek oyuna başladı. Tiyatro oyunu, tersanenin farklı bölümlerinde gezerek oynandığı için izleyici sayısı 50 kişiyle sınırlı tutuldu.
Oyunu hazırlayan ve yöneten Nilbanu Engindeniz, birçok oyunun ardından son olarak Alanya Tersanesi’nde Kristof Kolomb’un çocukluğunu anlatan bir oyun sahnelediklerini belirtti ve oyunun içeriğini anlattı. Oyunda rol alan çocuklar yaklaşık 3 ay boyunca hemen hemen her gün çalıştı. Oyun sonunda Nilbanu Engindeniz emeği geçenlere ve öğrencilere yelkenli maketi hediye etti.
Paylaş.

Yanıtla