Portrelere Devam

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ustu-kalsinHakan Gerçek tarafından 2008 yılında kurulan tiyatrogerçek 2014-15 sezonunda yoluna üç portreyle devam ediyor. Tiyatronun kuruluş oyunu, geçtiğimiz sezon ara verilen Van Gogh 6. sezonuyla seyirciyle buluşacak. Üstü Kalsın 4. sezonunda ve Savunma 2. sezonunda sahnede olacak. tiyatrogerçek’in yeni projesi ise Ocak ayından sonra gündeme gelecek.

Daha fazla seyirciye sesini duyurma hedefinden vazgeçmeyen tiyatro, İstanbul içi ve dışı turneye çıkmaya özen gösteriyor. Oyun ve gösterilerini İstanbul içinde ve şehir dışında haftada 3-4 defa oynayan Hakan Gerçek turne oyunları hakkında şunları söylüyor: “Ankara seyircisi çok özel bir seyirci. Ankara’ya ayda 1-2 defa gitmeye çalışıyoruz. Onun dışında İzmir başta olmak üzere sezon içinde yaklaşık olarak 7-8 farklı ilde seyirciyle buluşmaya gayret esiyoruz. Tabii ki şehir dışındaki belediyeler, üniversiteler, kurumlar özel tiyatrolara destek olursa daha fazla şehirde, daha fazla oyun sahnelenebilir. Biz gişe açarak turne yapıyoruz ve özel tiyatrolar için bu çok riskli bir durum.”

Geçtiğimiz sezon işletmeye başladığı Maya Cüneyt Türel Sahnesi’nde hareketli bir sezon geçiren tiyatrogerçek kendi oyunlarının yanı sıra konuk tiyatrolara da ev sahipliği yapıyor: “Dans gösterileri, film günleri, ‘Fuaye’de’ adı altındaki etkinliklerde edebiyat ağırlıklı söyleşiler düzenledik. Konserlerimiz de oldu, yurtdışından gelen ekiplerle atölye çalışmalarımız da… Bu sezon sahnemizin bakımını yaptık. Işık-ses ekipmanlarımızı da yeniledik. Yine dopdolu bir sezon olacak gibi…”

Sezonu Üstü Kalsın ile açan tiyatrogerçek Ekim ayından itibaren başta Maya Cüneyt Türel Sahnesi’nde olmak üzere çeşitli sahnelerde seyirciyle düzenli olarak buluşmaya devam edecek.

Sezin Gündoğan / Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla