Kimseden Para Almadan Bu Yaşa Kadar Geldik

Pinterest LinkedIn Tumblr +

26099510[Hülya Sancak’ın Hürriyet’te yayınlanan haberini paylaşıyoruz.]

Essen’in kültür sanat fabrikası Katakomben Tiyatrosu bu yıl 10’uncu yaşını kutlayacak. Tiyatrodan, müziğe, edebiyat akşamlarından, kabareye kadar oldukça geniş bir yelpazede kültürel faaliyetlerde bulunan Katakomben’in yönetimi büyük ölçüde Türkiye kökenlilerden oluşuyor.

ULUSLARARASI ve yerel pek çok sanatçıya ve sanatsal etkinliğe sahnesini açıyor Katakomben. Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde bu özellikte Türklerin işlettiği tek özel tiyatro. İlk yıllarında küçük çaplı kurumsal destek aldıktan sonra bu yıla kadar bir daha mali yardım alamadı, belediyeden ve eyalet kasasından.

“Ama bu yıl bunu kırmayı başardık ve Essen Belediyesi’nden küçük çaplı bir yardım alabildik. Mali sıkıntıların yaşandığı son yıllarda yapılan ilk iş kültür ve sanata ayrılan bütçeyi kısmak” diyor Kazım Çalışgan. Tiyatronun kurucu üyelerinden biri ve işletmecisi. Kendisi aynı zamanda müzisyen ve oyuncu.

ETNİK MÜZİK

“10 sene önce nerde olacağımızı bilmiyorduk ama şu anda buradayız ve geldiğimiz yerden memnunum. Burası bir Türk tiyatrosu değil ama içinde Türklerin yoğunlukta olduğu bir yapı ve program içeriğimizde Türklere yönelik programlar var, Türkiye’den sanatçılar geliyor, hafta sonu Türkçe müzik partileri yapıyoruz. Hepsinden önemlisi bizim bir Türk tiyatro grubumuz var artık. Benim de üyesi olduğum Transestetik diye bir müzik grubumuz var, üyelerimiz çokkültürlü, etnik müzik yapıyoruz ve en önemli özelliğimiz her hafta yeni bir müzisyen de gruba katılıyor, beraber müzik yapıyoruz” diyor.

ÖZEL PROGRAM

Güzel ve değerli projeleri, çalışmaktan zevk aldıkları, kendi vizyonlarına uygun projeleri sanatseverlere sunmak olduğunu belirten Çalışgan, 29 Eylül’de özel bir programla Katakomben’da 10’uncu yıllarını kutlayacaklarını söylüyor. Gecede, Katakomben’ın 10 yılı, fotoğrafçı Yavuz Arslan’ın fotoğraflarından oluşan bir sergiyle de belgelenecek.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.