Kardeş Türküler’den Barış Zamanı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

kardeş türkülerMimesis Haber / Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu Kardeş Türküler’le geçtiğimiz Cuma akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu sahnesindeydi. Türkiye’den Suriye’ye, Rojava’dan Gazze’ye kadar yaşanan katliamlar karşısında şimdi “Barış Zamanı” denilen konser bir taziye şarkısıyla açıldı. Yine aynı coğrafyaya dair umutların dillendirilmesiyle devam etti. Farklı kesimlerin barış içinde bir arada yaşama umudunun vurgulandığı gösteride iş cinayetleri, kentsel dönüşüm, kadına yönelik şiddet ve kadın mücadelesi, LGBT mücadelesi de şarkı ve danslarla ifade buldu.

Kardeş Türküler’in bu yılki konukları yine bir arada yaşam umudunun sahnede vücut bulmuş haliydi: Tiyatro oyuncusu Esmeray namus hikayeleri anlattı; Sulukule’den Tahribad-ı İsyan Rap Grubu kentsel dönüşüme isyanlarını dile getirdi; 20 kadın erbaneciden oluşan Miraz Erbane Topluluğu kadına yönelik şiddete erbaneleriyle karşı durdu; İstanbul’un çeşitli semtlerinden gelen Alevi bağlamacılar ise herkesin özgürce kendi kimliğini ve kültürünü yaşadığı bir dünya için bağlamalarını çaldı. Konserin sonunda sahneye çıkan Ara Dinkçiyan “Ağladıkça”yı çalarak seyircilere hüzün ve umut dolu anlar yaşattı.

Gezi sürecinde yaşamını yitiren gençlerin aileleri de davetli olarak seyirciler arasında yer alıyordu; aileler uzun süre ayakta alkışlanarak selamlandı. Yine seyirciler arasında yer alan Çarşı Grubu’na sahneden merhaba denildi.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.