İstanbul Üni’de Skandal: Yönetim ÖKM Sahnesi’ni Yıktı!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

1Mimesis Haber / İstanbul Üniversitesi uzun yıllardır öğrencilerin faaliyet gösterdiği ÖKM sahnesini hiç bir gerekçe göstermeden ve kimseye haber vermeden yıktı.

ÖKM sahnesi Beyazıt Kampüsündeki öğrencilerin pek çok kültür sanat etkinliğine ev sahipliği yapan 1990 yılından beri faaliyet gösteren bir merkezdi. 2010 yılında ÖKM sahnesinin bulunduğu bina üniversite için adeta para basma makinesi olarak tanımlanan uzaktan eğitim merkezine dönüştürülmüştü. Bu süreçte tüm kulüpler binadan tasfiye edilmiş, ancak öğrencilerin haklı tepkileri ile ÖKM sahnesi yönetimin baskıcı tavrından kurtulmayı başarmıştı.

Ne yazık ki üniversite yönetimi zorbaca tavrını 4 sene saklayabildi. Yangından mal kaçırır gibi boşaltılan sahne içerisindeki eşyalar pencerelerden atıldı. Salon saygısızca ve zorbaca talan edildi.

Bir de Size Haber mi Verecektik!

Öğrenciler, skandalın sorumlularından Uzaktan Eğitim Merkezi Dekanı ile yıkım sonrası bir görüşme yaptılar.  Görüşmede dekana “bari en azından haber verseydiniz, dekorlarımızı alırdık” diye tepki gösteren öğrenciler dekanın “Aa! Bir de size haber mi verecektik” şeklinde alayına maruz kalmışlar.

Konuyla ilgili olarak İÜ Sahne Dayanışması en kısa zamanda kamuoyuna bir açıklama yapacağını belirtti.

Skandala ilişkin fotoğrafları paylaşıyoruz!

6

2

3

İlker Yasin Keskin / Mimesis Haber

Paylaş.

3 yorum

  1. İlker Yasin Tarih:

    ÖKM sahnesine 100-200 metre mesafede bulunan Yeni Kongre Merkezi var. Burası tiyatro çalışması yapılabilecek mahiyette bir sahneye sahip. Burasının öğrencilerin serbestçe kullanımına açılması gerekiyor. Son yaşanan sahne yıkma faşizmi ile öğrencilerin burayı serbestçe ve rahatça kullanma hakları doğmuş durumda.

  2. Bersi yetkin Tarih:

    İstanbul Üniversitesi kendi sitesine: “Fakülte bünyelerinde kurulan yaklaşık 100′ün üzerinde öğrenci kulüplerinde öğrencilerimiz çalışmalarını sürdürebilecekleri gibi; ÖKM’de de, ilgi duydukları alanlarda kulüplere katılabilmektedir.” yazmış ve bu yönetim, bizim çalışmalarımızı destekliyormuş gibi etkinliklerimizi de reklam malzemesi olarak sergiliyor. Yönetim, sahneyi yıkmakla kalmayıp her şeye zarar verdi. Bizlere hiçbir alternatif sunmadılar ve bu yıl tekrar oynayacağımız oyunun dekorlarını parçaladılar. O dekorların parası bizim cebimizden çıktı ama bunların ne öğrenciye, ne emeğe, ne sanata saygıları var.

Yanıtla