Broadway ve Hollywood’un Ünlü İsimleri Bu Sezon Zorlu’da!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

broadway-ve-hollywood-un-unlu-isimleri-bu-sezon-zorlu-da--4810407Açılış sezonunda dünyaca ünlü müzikal ve performanslarla Türkiye’yi ilklerle buluşturan Zorlu, yeni sezonuna dünya starlarıyla devam ediyor…

Performans Sanatları Merkezi, ikinci sezonunda The Phantom of the Opera ve Disney’den Beauty and the Beast’in yanı sıra ‘An Evening with Hugh Jackman’ ile ünlü Hollywood yıldızı Hugh Jackman, ‘Love Letters’ adlı oyunu ile sinemanın efsane ismi Gérard Depardieu ve Anouk Aimée, Broadway’in en sevilen eserlerinin hem İngilizce, hem Fransızca seslendirileceği ‘Musical Hits’le Notre Dame de Paris oyuncuları, Korhan Futacı ve Kara Orkestra ile Sezen Aksu, katıldığı festivallerde ayakta alkışlanan Karsu ve çok daha fazlasını sahnesinde ağırlayacak.

‘Wolverine’ İstanbul’da 

‘Wolverine’, ‘X-Men’, ‘Les Misérables (Sefiller)’ ve ‘Real Steel’ gibi filmleriyle tanınan Tony Ödülü sahibi Hugh Jackman, şarkıcılık ve danstaki yeteneklerini birebir gözler önüne serdiği ‘An Evening with Hugh Jackman’ ile Zorlu sahnesinde olacak. 2004 yılında, Broadway’deki ilk rolü olan The Boy from Oz ile ödül alan sanatçıya İstanbul’daki performansında 18 kişilik orkestra ve dansçılar eşlik edecek. 2009’da, son James Bond Daniel Craig ile sahne aldığı ve ‘hit’ olan ‘A Steady Rain (Sıkı bir Yağmur)’ ile Broadway’e tekrar dönen ve 2011’deki solo performansı ile Zorlu’da sahne alacak olan sanatçı gösteride ‘Singin’ in the Rain’ ve ‘Guys and Dolls’ gibi klasik olmuş müzikallerden yorumlara da yer verecek.

Gerard Depardieu’yü tiyatro sahnesinde izle…

‘Love Letters’; iki olağanüstü oyuncuyu aynı sahnede yan yana görmemizi sağlayan Pulitzer Tiyatro Ödülleri’nde finale çıkmış ve 30’dan fazla dile çevrilmiş; sevginin güçlü bağlantısını, komik ve aynı zamanda duygusal bir şekilde anlatan bir A. R. Gurney oyunu… Zorlu’da tek gece sergilenecek oyunda efsanevi film yıldızı Gerard Depardieu ve Cannes, Golden Globe ve Cesar Ödülleri sahibi ünlü aktrist Anouk Amiee yer alıyor.

Zorlu yeni sezonunda artık yapımcı koltuğunda!

İlk sezonunda ‘Jersey Boys’, ‘CATS’, ‘Notre Dame de Paris’ gibi dünyanın en popüler müzikallerini Türkiye ile buluşturan ve 100 binin üzerinde izleyiciye ulaşan Performans Sanatları Merkezi, yeni sezonunda çok özel bir projeye daha imza atıyor. Off-Broadway’de ‘hit’ olan, dünyada rekor üstüne rekor kıran ve 12 yılda pek çok ülkeye uyarlanan ‘Seni Seviyorum, Mükemmelsin, Şimdi Değiş’ müzikal oyunu ile Zorlu, bu kez yapımcı koltuğuna oturuyor. Mehmet Ergen ve Lerzan Pamir yönetiminde sergilenecek oyunun, ses, ışık ve dekor tasarımları yapılıyor. Ekim ayı sonunda başlaması planlanan proje, kadın erkek ilişkilerini kahkahalarla izlenecek bir gösteri ile sahneye taşıyor.

Türkiye’den uluslararası sanatçıların muhteşem projeleri de Zorlu’da

Zorlu’nun yeni sezon programına eklenen flaş isimler arasında ayrıca ilk albümü ‘Girizgah’ın lansman konseriyle Alaturka Records; 50. Sanat Yılını Nükhet Duru, Aysun Kocatepe, Cihan Ünal, Doğan Hızlan, Halit Kıvanç, enver aysever ve daha pek çok ünlü sanatçı eşliğinde kutlayacağı özel konserle Ali Kocatepe; sürpriz projesiyle sahne alacak olan Fazıl Say, farklı müzik deneyimlerini tek bir fikir altında toplayan ‘Korhan Futacı ve Kara Orkestra’ ile vereceği ilk konserle Sezen Aksu ve Azam Ali ile Zara eşliğinde vereceği özel konserle Mercan Dede de yer alıyor.

Güzel ve Çirkin müzikali, yoğun talep üzerine 26 Ekim’e kadar uzadı!

Yeni sezonda ayakta alkışlanacak performanslarla izleyiciyle buluşacak olmanın heyecanını yaşadığını belirten Zorlu Performans Sanatları Merkezi Genel Müdürü Ray Cullom, “Hugh Jackman, Gérard Depardieu ve Anouk Aimée gibi dünya starlarını Zorlu’da ağırlayacak olmak, tüm ekibimle birlikte beni de gururlandırıyor” dedi. Cullom sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sezonun lokomotif etkinliklerinden biri olan Disney’den Beauty and the Beast’e izleyicinin yoğun bir talebi ile karşılaştık. Bu bizi çok mutlu etti. Bu yoğun talebe karşılık verebilmek adına gösteri süresini bir hafta daha uzattık… Bu sezon, sunduğumuz dünyaca ünlü sanatçı ve performansların yanı sıra, prodüksiyonunu kendimizin üstlendiği etkinlikleri de, yıl boyunca izleyicilerimizle paylaşmanın heyecanını da yaşıyoruz. İkinci sezonumuzda hedefimiz, seyirci sayımızı iki katından fazlasına çıkarmak. Zor bir hedefe muhteşem bir programla ulaşacağımızdan ve sanatsever dostlarımızla yine güzel paylaşımlarımız olacağından emin olmanın gururunu yaşıyoruz.”

Çağdaş sanata ev sahipliği yapan Zorlu’nun ‘İlk Ev’i Chiharu Shiota’dan…

Sanatın her dalına ev sahipliği yapan Zorlu, dünyaca ünlü sanatçı Chiharu Shiota’nın eseri ‘First House’-‘İlk Ev’i sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. 8 Ekim aşkamı gerçekleşecek açılış galasıyla izleyiciye sunulacak ‘İlk Ev’, 12 ay boyunca Performans Sanatları Merkezi Meydan Fuaye Yan Kanat’ta ücretsiz olarak sanatseverlerle buluşacak.

Etkinlik Tarihleri:

Seni Seviyorum, Mükemmelsin, Şimdi Değiş’ – 24 Ekim 2014 Gala – Her Hafta

Mercan Dede Ensemble feat. Azam Ali & Zara – 1 Kasım 2014

Alaturka Records – 22 Kasım 2014

Musical Hits feat. The Stars of Notre Dame de Paris – 27 Kasım 2014

Sezen Aksu ile Korhan Futacı ve Kara Orkestra – 29 Kasım 2014

Fazıl Say – 20 Aralık 2014

Söz ve Müzik Ali Kocatepe – 25 Aralık 2014

Love Letters’ – Gerard Depardieu – 8 Ocak 2015

Karsu – 7 Mart 2015

‘An Evening with Hugh Jackman’ – Hugh Jackman – 17-20 Mart 2015

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.