“Tiyatro Sanat Evi” Urla’da Açıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

urlaÇeşmealtı Güvendik Okul Caddesi’nde yer alan sanat evinin açılışına Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, 22. ve 23. Dönem CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı, CHP Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı ve tiyatro severler katıldı. Açılışı, Başkan Sibel Uyar ve Bülent Baratalı gerçekleştirdi.  Uyar, yaptığı konuşmada “Sanat Evi’nin işlevsel olması ve gerçek sanatı sürdürebilmesi için sizler gibi sanatçılara ihtiyacımız var. İnşallah herkes buradan mutlu ayrılır” dedi.

CEP TİYATROSU OLACAK

Tiyatro Sanat Evi bir nevi cep tiyatrosu olacak. Cep tiyatrosunu ise oyunculuk, konservatuvara hazırlık, drama, doğaçlama, etkin ve güzel konuşma ( diksiyon), sahne provaları ve performansları, çocuk oyunları, bale- dans, resim-sergi atölyesi, piyano ve gitar dersleri oluşturuyor.

Tiyatro Sanat Evi’nde çocuklar ve gençler ilk sırada yerini alıyor. Çocuklar ülkemizin geleceği, ulusumuzun yarınıdır diyen Cengiz Yılmaz; “Çocuklarımızın kimi sanatçı, kimi bilim adamı, kimi yönetici, kimi başka bir meslek erbabı olacak. Onlar bizim çocuklarımız, ülkemizin geleceği, ulusumuzun yarınları. Çocuklarımıza sahip çıkmak, yarınlarımıza sahip çıkmaktır. Atalarımızın dediği gibi bugün ne ekersek yarın onu biçeceğiz. Çocukları sevmek, çocukları ciddiye almakla başlar” diye konuştu.

“Ne kadar hava, ne kadar güneş, ne kadar su, ne kadar müzik, ne kadar resim, ne kadar şiir, ne kadar sanat, ne kadar tiyatro gereksinimleri varsa, Tiyatro Sanat Evi’mizde” Çocuğun bireysel ve toplumsal gelişiminde, kendine güvenmesinde ve yaratıcılığının ortaya çıkmasında drama, doğaçlama, etkili konuşma ve beden dilinin önemli bir yeri olduğuna değinen Canan Yılmaz; ” Bunun bilincinde olarak çocuklarımıza ve gençlerimize nitelikli ve sağlıklı bir Tiyatro- Drama Şiir çalışmaları sunacağız. Ne kadar hava, ne kadar güneş, ne kadar su, ne kadar müzik, ne kadar resim, ne kadar şiir, ne kadar sanat, ne kadar tiyatro gereksinimleri varsa, Tiyatro Sanat Evi’mizde bunları vermeye çalışacağız” açıklamalarında bulundu.

KENDİNİ SANATA ADAYAN ADAM CENGİZ YILMAZ

Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Yüksek Bölümü’nü bitiren Cengiz Yılmaz 40 yılı aşkın Devlet Tiyatroları’nda başta sanatçılık olmak üzere, Genel Sanat Yönetmeni ve Müdür olarak görev yaptı. Çok sayıda tiyatro eserinde başrol oynadı. Onlarca çocuk ve büyük tiyatroları yönetti. Başta Amerika olmak üzere, birçok yabancı ülkede şiir ve tiyatro gösterileri yaptı. İzmir Devlet Tiyatroları ve İzmir’e bağlı belediyelerde sayısız etkin ve güzel konuşma,  drama, doğaçlama, beden dili, şiir, tiyatro etkinlikleri yaptı. Emekli olduktan sonra Bodrum Marmara Koleji’nde kurduğu Cengiz Yılmaz Tiyatro Atölyeleri’nde 6 yıl Genel Sanat Yönetmenliği yaptı.

StarGazete

Paylaş.

Yanıtla