Rumuz Goncagül’e Sansür Öğretmene de Sürgün Çıktı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

88094160_tn24_0[Mehmet Çınar’ın Milliyet’te yayınlanan haberinin bir kısmını paylaşıyoruz.]

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü, içinde ‘muhabbet tellalı’ kelimesi geçtiği için tiyatro oyununun okulda oynanmasına izin vermedi; itiraz eden öğretmen sürüldü.

Antalya’da bir lisede sahnelenecek “Rumuz Goncagül” adlı tiyatro oyununa, içeriğindeki “muhabbet tellalı” kelimesinin “p…..k” anlamına geldiği gerekçesiyle İlçe Milli eğitim Müdürlüğü komisyonu izin vermedi. Komisyon üyelerinden birine “Sansürcüsünüz” diyen öğretmene kademe durdurma cezası verildi ve başka bir okulda görevlendirildi.

Atatürk Endüstri Meslek Lisesi öğretmeni Emine Nar Kaya, okulun tiyatro grubundaki öğrencilere, “Rumuz Goncagül” adlı oyunu oynatmak için Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurdu. İlçe Milli Eğitim Müdürü ve iki öğretmenden oluşan komisyon, cinsel içerikli olduğu gerekçesiyle oyuna izin vermedi. Komisyon üyesi Nergiz Ö. ile görüşmek için görevli olduğu Kepez Anadolu Lisesi’ne giden Kaya, burada karşılaştığı İngilizce öğretmeni arkadaşı ve Eğitim- Sen Yönetim Kurulu üyesi Barış Aksoy’a durumu aktardı. Aksoy, Nergiz Ö. ile kendisinin görüşeceğini belirtti.

Üye şikâyetçi oldu

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.