İlk Açıklamada TÜSAK’ı Es Geçti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ilk-aciklamada-tusaki-es-gecti-22375-669x321Devlet Operası’nın yeni müdürü Selman Ada, ilk açıklamasında TÜSAK tasarısına değinmedi. Önceki müdür Rengim Gökmen, tasarıya karşı çıktığı için görevinden alınmıştı.

Geçen 24 Temmuz’da Devlet ve Opera Balesi Genel Müdürü olarak atanan besteci, orkestra şefi ve piyanist Selman Ada, yeni görevine getirilmesinin ardından ilk açıklamasını dün yayımladı. Ada, basın açıklamasında Türkiye Sanat Kurumu (TÜSAK) yasa tasarısına değinmedi.

Yedi yıl boyunca Devlet Operası’nı yöneten Rengim Gökmen, Devlet Opera, Bale ve Tiyatrosu ile Güzel Sanatlar Müdürlüğü’nün kapatılmasını ve TÜSAK adlı kurulun seçeceği sanat projelerine devlet desteği verilmesini öngören yasa tasarısına karşı çıktığı için Kültür Bakanı Ömer Çelik tarafından 24 Temmuz’da görevinden alınmış ve yerine Selman Ada getirilmişti.

Daha sağlam temellere

Yeni Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Selman Ada’nın dün yayımlanan basın açıklaması şöyle:

“Aydın Gün’lerden devraldığım Türk Opera ve Balesini, sanatçılarımız ve tüm çalışanlarımızla birlikte omuz omuza yükseltmek, yüceltmek için bu göreve gelmiş bulunuyorum. Türk Opera ve Balesini daha sağlam temellere oturtmak ve uluslararası düzeye taşımak hepimizin görevidir. Bugüne kadarki bütün görevlerimde bunun için bulundum. Operayı, baleyi, tiyatroyu ülkesinde yeşertip büyütebilen milletler dünyada gelişmiş olarak nitelendiriliyor. Yetmiş yıldır verilen emekler sayesinde bugünlere gelen Türk opera ve balesini hep birlikte daha da yukarılara taşımak, bu nadide kurumumuzu gelişmiş ülkelerle rekabet edebilecek imkânlara kavuşturmak, genç sanatçıların bundan sonra en iyi şartlarda huzur ve umutla çalışıp gelişebileceği ortamı sağlamak başlıca hedeflerimizdir.”

Taraf

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.