Sanata Evet, İhaleye Hayır

Pinterest LinkedIn Tumblr +

sanata-evet-ihaleye-hayirb4306b0aaf134127494aAkün ve Şinasi Sahnelerinin satışı için 5. kez ihale açılmak istenmesi davullu, manili yürüyüşle bir kez daha protesto edildi.  Akün Sahnesi önünde yapılan açıklamada, “İhaleden vazgeçin” çağrısı yapıldı.

Konur Sokak’tan başlayan yürüyüşte en önde davullar yer aldı. Ramazan ayı dolayısıyla eylemde tiyatro sanatçıları çevredeki vatandaşlara sanat kurumlarının satıldığını ve sessiz kalmamalarını isteyen maniler söylediler. “Sanata evet, ihaleye hayır!” sloganı atan sanatseverler renkli görüntüler oluşturdu.

Sahnelerin satılması yaşam alanlarına saldırıdır

Akün Sahnesi önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Alper Tazebaş, tiyatro sahnelerinin satışa çıkarılmasının yalnız sanat alanında değil aynı zamanda yaşam alanına yapılan bir saldırı olduğunu kaydetti. Tiyatro sahnelerinin kapatılmasının  sanata ihanet olduğunu ifade eden Tazebaş, hükümetin sanatın önemini anlamamakta ısrarcı olduğunu belirtti.

21 Temmuzda Akün Sahnesi önüne

Açıklamada söz alan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan da sahnelerin satılmasına, “Bu ben merkezci yapılanma bilimi, sanatı, ışığı hapseden bir yapılanmadır. Ve demokrasi ancak bizim özgürlüklerimizi savunmamızla gerçekleşecektir” ifadeleriyle tepki gösterdi.  Açıklamada “anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az” manisini söyleyen bileşenler,  21 Temmuz 2014 tarihinde yapılacak olan ihaleyi protesto etmek için yine Akün Sahnesi önünde olacaklarını belirtirken, tüm Ankaralılara eyleme katılım çağrısı yaptı.

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla