Kültür Bakanı Çelik:Mario Levi’ye Yönelik Tepkiler Bir Nefret Suçudur

Pinterest LinkedIn Tumblr +

fft81_mf2311951Sosyal medyada ‘boykot edilecek İsrail ürünleri’ arasında kitapları da gösterilen Mario Levi’ye Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’ten destek geldi. Mario Levi’ye dönük provokatif tepkilerin büyük yanlış olduğunu söyleyen Çelik, “Bu nefret suçudur” dedi.

Türkiye edebiyatının usta kalemi, “ İstanbul Bir Masaldı”, “Karanlık Çökerken Neredeydiniz”, “Bir Şehre Gidememek” gibi yapıtların yazarı Mario Levi, İsraille ilgili nefret söylemlerinin hedefi oldu. Sosyal medyada ‘boykot edilecek İsrail ürünleri’ arasında Mario Levi’nin kitapları da gösterildi. Bunun üzerine Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Çelik açıklamasında Gazze protestolarının Museviler’e yönelik nefret suçuna dönüşmemesi için uyarıda bulundu. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik İsrail’e yönelik tepkinin Musevi vatandaşlara yönelik tepki haline getirilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Çelik, “Gazze’deki mazlumları katledenlere duyulan tepki her bakımdan haktır” sözleriyle başladığı Twitter mesajında şunları yazdı: “Bu haklı tepkiyi, genelde Musevilere, özelde ise Musevi vatandaşlarımıza tepki haline getirmeye çalışanların yaptıkları ise asla hak değildir. Hiçbir şekilde kabul edilemez..”

“Türkçe’nin güzel yazarlarından” diye tanımladığı Mario Levi’ye dönük provokatif tepkilerin büyük yanlış olduğunu söyleyen Çelik, “Bu nefret suçudur” dedi.

RADİKAL

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.