Filistinli Performans Sanatı Örgütlerinden Bildiri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Çeviri/ Biz, Filistinli performans sanatıörgütlerinin çoğunluğunu temsil eden kültür işçileri olarak, İsrail’in Gazze’ye karşı halen devam eden saldırı ve şiddet eylemlerini, ayrım gözetmeksizin aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çoğunluğu sivillerden oluşan insanların öldürülüp yaralanmasını kınıyoruz.

Freedomtheatre, 17 Temmuz 2014, Çeviri: Mustafa Yıldız

index

Sanatçılar olarak bizim en güçlü silahımız oynama, düşleme ve hayal etme yeteneğimiz. Baskıcı güçler bu silahtan korkuyorlar çünkü biz başka bir gerçeklik hayal edebildiğimiz sürece, onun peşinden gitme gücümüz de var ve bu hayal özgür ve adil bir Filistin.

İsrail halen devam eden bu katliamı Hamas ile aralarında bir savaş olarak göstermeye çalışıyor, ezilenleri kötü adamlar gibi göstermeye çalışan iğrenç bir medya kampanyasının bir parçası bu. Gazze üzerine son İsrail saldırısı, İsrail işgali ve apartheid rejimi bağlamında anlaşılması gereken bir suç. Altmış yıldan fazla bir süredir Filistinliler kendi topraklarından, sularından ve hareket özgürlüklerinden sistematik bir şekilde alıkonmuş durumdalar. Hala yeni yerleşimler inşa ediliyor, işgal altındaki topraklarda bir duvar yükseliyor ve Gazze altı yıldan fazla bir süredir abluka altında boğuluyor. Tüm bu suçların kınanıp bunlara karşı bir an önce eyleme geçilmesi gerekiyor.

Bizimle beraber bu yolda yürüyenler arasında, karşılaştıkları tüm güçlüklere rağmen Gazze’de faaliyet göstermeye devam eden kurumlar var. Bunlar anlamak, işlemek, eğitmek ve harekete geçirmek için müzik, tiyatro ve sahnenin gücünü kullanıyor. Biz onlarla omuz omuza duruyoruz ve sizden de aynını yapmanızı istiyoruz.

Hükümetler bir kez daha sırtlarını dönerken dünyanın her yerinde insanlar seslerini yükseltiyorlar, sokaklara çıkıyorlar ve Gazzelilerin sessizce acıçekmesine göz yummayacağız diyorlar. Meslektaşlarımızı, arkadaşlarımızı, eşimizi dostumuzu sessiz kalmamaya ve bu protestoda bize katılmaya çağırıyoruz.

Dünyayı, Gazze ablukasını durdurması için İsrail üzerinde baskı kurmaya çağırıyoruz.

Özellikle de sanatçı arkadaşlarımızı ve kültürel örgütleri, Gazze’ye karşı halen devam eden şiddet eylemlerini ve Filistin’in işgalini dilekçeler, eylemler ve bildirilerle kınamaya çağırıyoruz. Buna ek olarak sizlerden Filistin’in kültürel ve akademik İsrail boykotuna (FKAİB) destek olmanızı ve böylece devam eden işgal ve apartheid rejimine dâhil olmayı reddetmenizi istiyoruz.

Hep beraber çaresizliği azme çevirebilir, güçlerimizi bir bütün haline getirebiliriz. Bunu yapacak enerjiye sahibiz.

Aşağıda imzası bulunan Filistin Performans Sanatı Programı (FPSP) kurucu üyeleri:

Al-Harah Tiyatrosu: www.alharah.org

The Magnificat Topluluğu: www.magnificat.custodia.org

Edward Said Ulusal Müzik Konservatuarı: http://ncm.birzeit.edu/en

Al Kamandjati Topluluğu: www.alkamandjati.com

Theatre Day Productions: www.theatreday.org

Tiyatro Yes: www.yestheatre.org

Filistin Sirk Okulu: www.palcircus.ps

Tiyatro Freedom: www.thefreedomtheatre.org

Popüler Sanat Merkezi: http://www.popularartcentre.org

El Funoun Dans Topluluğu: www.el-funoun.org

Tiyatro Ashtar: www.ashtar-theatre.org

A.M. Qattan Vakfı

Paylaş.

Yanıtla