‘Dansın Picasso’ları’ İzmir’e geliyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

583007578606“Dansın Picasso”su kabul edilen, 20. yüzyılın en önemli dansçı/koreograflarından biri Martha Graham’ın kurduğu, Amerikan dans tarihinin efsanesi Martha Graham Dans Topluluğu yıllar sonra yeniden 17 Temmuz’da İzmir Festivali’nde. “Dans ruhun gizli lisanıdır” sözüyle felsefesini ortaya koyan, 40 yılı aşkın kariyeri boyunca modern dans sanatına şekil veren Martha Graham, geniş vizyonuyla sayısız sanatçıya ilham kaynağı oldu. Sıklıkla sosyal, politik ve psikolojik içerikle köklendirdiği eserleriyle bu sanat formunun alanını sonsuza dek değiştiren dansçının çığır açan stili, temel beden hareketlerinin kasılma ve gevşemesini tecrübe ettiği çalışmalarından geliyor. Bugün hala Graham’ın ustalığının ruhunu yaşatan topluluk, canlandırdığı eşsiz Amerikan dans stiliyle izleyenleri büyülemeye devam ediyor. Benimsediği yeni program vizyonuyla Graham efsanesinden esinlenen çağdaş sanatçıların yeni eserlerini, Graham’ın ve onun çağdaşları ile takipçilerinin başyapıtlarını da repertuarına dahil eden Martha Graham Dans Topluluğu, Amerika’nın en eski ve köklü dans topluluğu olma özelliğini de taşıyor. Topluluk, zengin tarihsel ve tematik öykülerle dolu koreografilerden oluşan ikonik programıyla İzmir Festivali’nde görsel bir şölen sunacak. 17 Temmuz Perşembe günü saat 21:30’da Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda başlayacak olan gösterinin biletleri Biletix’te 250, 100, 60 ve 30 TL’den satılıyor.

İzmir doğumlu “Karantinalı Despina” Karadeniz’e açılıyor 
Yılmaz Karakoyunlu tarafından kaleme alınan ve genel sanat yönetmenliğini Kenan Gökkaya’nın, gerçekleştirdiği Karantinalı Despina, bugün Karadenizli izleyici ile buluşuyor. İzmirli şair Attila İlhan’ın ünlü şiiri “Bir gül takıp da sevdı her gece saçlarına çıktı mı deprem sanırdın Kara Kız Kantosuna” dizeleri ile başlayan şiirinden yola çıkarak hazırlanan Karantinalı Despina etkinliğine, ünlü Kantocu, Ses, Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Nurhan Damcıoğlu solist olarak katılacak. Bu akşam 21.30’da Amasra’da, “Amasra Temmuzu Kültür ve Sanat Günleri” etkinlikleri kapsamında Turkish Brass Ensemble Orkestrası ile Kenan Gökkaya yönetiminde gerçekleştirilecek olan gösteriye İzmir Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından Derya Gönüldaş ve Burak Dabakoğlu da katılıyor.

Wolfgang Manz Alaçatı’da
Dünyaca ünlü Alman piyanist Wolfgang Manz, Alaçatı Piyano Festivali kapsamında 16 Temmuz’da Alaçatı Açık Hava Tiyatrosu’nda sahne alıyor. Uluslararası yarışmalardaki başarısının yanı sıra müzik eğitiminde de önemli bir kariyer sahibi olan Manz, dinleyicileriyle Alaçatı’da buluşacak. 16 Temmuz Çarşamba günü Alaçatı Açıkhava Tiyatrosu’nde saat 21:00’da başlayacak olan konserin biletleri 45.50 TL’den satılıyor.

Yeni Asır

Paylaş.

Yanıtla