15 Bin Kişinin İzlediği Oyun

Pinterest LinkedIn Tumblr +

arturoui(İlker Gezici’nin Sabah Gazetesi’nde yayınlanan yazısının bir kısmını paylaşıyoruz)

2013-2014 tiyatro sezonuyla ilgili rakamsal verilere bu hafta da devam ediyoruz. Geride bıraktığımız tiyatro sezonunda en çok dikat çeken oyunlardan biri; Bertolt Brecht’in Tiyatro Adam tarafından sahnelenen oyunu ‘Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı’ oldu. Oyun, başarısını bu yıl kazandığı pek çok ödülle perçinledi. Ümit Aydoğdu’nun yönettiği, Barış Dinçel’in sahne tasarımını yaptığı oyun; Afife Tiyatro Ödülleri’nden ‘En İyi Prodüksiyon’ ve ‘En Başarılı Yönetmen’ dalları dahil dört ödül kazandı. Oyun; Hitler’in iktidara yürüyüş öyküsü ile Al Capone’un hikayesini birleştiriyor. 62 kere sahnelenen oyun, yaklaşık 15 bin izleyiciye ulaştı.

İkincikat Etkisi

Bu sezon ‘Fü’, ‘Üst Kattaki Terörist’, ‘Yalnızlar Kulübü’, ‘Şapkalı O** Çocuğu’, ‘Altı Buçuk’, ‘Küçük, Sürpriz’, ‘Barselo’, ‘Disosya’ olmak üzere sekiz farklı oyun sahneleyen İkincikat Tiyatro, alternatif tiyatrolar arasında adından söz ettirmeye devam ediyor. Sami Berat Marçalı’nın genel sanat yönetmenliğinde kurulan topluluk, bu yıl İKSV Tiyatro Festivali’nin ana mekanlarından birine ev sahipliği yapmıştı. Konuk ekiplerle birlikte üç farklı mekanda toplam 80 farklı oyunla 500 gösterimin yapıldığı İkincikat Tiyatro, 25 bin seyirciyi ağırladı.

96 Kez Sahnelendi

Nilgün Belgün’ün 1.5 senedir devam eden ‘Nilgün Belgün’le Aşk ve Komedi’ adlı tek kişilik müzikli gösterisi, iki sezonda toplam 96 kez sahnelendi. Belgün’ün, altı yıl önce yazdığı ‘İçimdeki Kadın: Aşk ve Komedi’ adlı kitabından yola çıkarak hayatını ve anılarını anlattığı oyun; yurt içinde ve yurt dışında 40 bin izleyiciye ulaştı.

Sabah

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.