Yeni Akit’ten “Ahlak Dışı” Habercilik

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Buzlu fotografYeni Akit hedef gösteren haberler yapmaya ve linç kültürünü yaymaya devam ediyor. Gazete, Şirince’deki Tiyatro Medresesi’ne geçtiğimiz günlerde “imar kirliliği” gerekçesi ile ceza kesilmesini “Ahlaksızlık Medresesi’ne Ceza” başlığıyla haberleştirdi. Tiyatro ve performans atölyelerinin yapıldığı mekana “duyarlı müslümanlar”ın artarak tepki gösterdiğini iddia eden Yeni Akit, haberde kullanılan tiyatro çalışması fotoğrafını müstehcen görüntüymüş gibi buzlayarak yayınladı. “Ahlaksızlık” iddiasını mekanda “kızlı erkekli” kalınmasına dayandıran Yeni Akit’e göre mekanda yürütülen çalışmalar “ahlak kavramına yabancılaşmanın sonucu”. Gazetenin kışkırtıcı ve etik dışı habercilik örneği olan metni şu şekilde:

İki yıl önce İzmir’in Şirince köyünde, performans sanatları araştırma merkezi adı altında kurulan ahlaksızlık Merkezi’ne tepkiler günden güne artıyor. Bardağı taşıran son nokta ise adı geçen ahlaksızlık Merkezi’nin ruhsatsız olması oldu.

İmar Kirliliği ve Ahlaksızlık Merkezine Suçüstü

Duyarlı Müslümanların tepkisine sebep olan ahlaksızlık Merkezi’ne ‘İmar kirliliği’ nedeniyle 60 bin liralık para cezası kesildi. Ahlaksızlık Medresesi’nin itiraz talebi reddedildi. Tiyatro Medresesi’nin kurucularından, sözde tiyatrocu Erdem Şenocak imar izni olmaksızın yapılan inşaata vurulan ‘mührü bozma’ sebebiyle yargılanıyor.

Ahlak Kavramına Yabancılaşmanın Sonucu

Öİzmir İl Özel İdaresi’nin açtığı dava süreci duyarlı bir Müslüman vatandaşın ihbar mektubuyla başladı. Söz konusu mektupta, Tiyatro Medresesi’nde ‘kızlı erkekli’ pek çok öğrencinin kaldığı Medrese’nin misafirlerinin kimlik bilgilerini Jandarma’ya bildirmediği, kurumun eğitim ve pansiyon ruhsatının da bulunmadığı yazıyor.

Pişkinliğin Bu Kadarı

Davalı Erdem Şenocak mührü bozduğunu itiraf etmekle ve haksız olduğunu kabul etmekle kalmıyor pişkinliğe şu şekilde devam ediyor: “Belediyeden izin alamayınca başladığımız ve mühür bozarak sürdürdüğümüz inşaatı sanatın ve insanın beslendiği, üstelik estetik bir mekân yaratmak için yaptık. (…) Evet, kağıt üzerinde biz haksız görünüyoruz.”

Yeni Akit

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.