Sanatçılar Sanatta Özerkliği ve TÜSAK’ı Konuşacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

tusak_eylem_973171105Özerk Sanat Konseyi 7 Haziran’da 6.Sanatçılar Kurultayı’nı düzenleyecek.

Şubat ayında gerçekleştirdiği “Kültür Ve Sanata Siyasi Ve Ekonomik Müdahalelere Karşı Alternatiflerimiz’’ çalıştayında alınan karar gereği, Özerk Sanat Konseyi bileşenleri dernek, vakıflar, meslek örgütleri, demokratik kitle örgütleri, sendikalar ve bağımsız katılımcıların içinde barındıran 80 sanat ve sanatçı kuruluşun katılımı ile  “Sanatta Özerklik ve TÜSAK” şiarı ile 6. Sanatçılar Kurultayı’nı düzenlenecek.

7 Haziran’da TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşecek olan 6. Sanatçılar Kurultayı’nda TMMOB Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı açılış konuşmasını yapacak.

ÖSK sürecinde yer alan Şükran Kurdakul, Atilla Ergür, Haşmet Zeybek ve Oktay Ekinci anısına düzenlenen kurultayın çağrı metni şöyle;

“Sanatın ve sanatçının onlarca yıllık birikimini yok etmek için yola çıkanlar karakol yaptıkları AKM’de gözümüzün içine bakarak “ucube” ilan ediyor bizi. Kendisinin olmayan, kendisinden yana olmayan her şeyi ve herkesi hedef göstermekten çekinmeden sanatı kendilerine bağlamaya çalışıyorlar. İktidar sanatı toplumla buluşturmaya çalışan sanat kurumlarını yokedip kendi emrine almak istiyor sanatı. Orkestralar, korolar, dans toplulukları, halk müziği, klasik Türk müziği koroları, opera, bale, tiyatrolar tırpanlanıp ödeneksiz bırakılarak karartılacak. Maden altında siyaha bürünen, protestoları gazla boğulmaya çalışan ülke insanı sanattan da mahrum bırakılacak. Üniversiteler, konservatuvarlar anlamını yitirmekle kalmayacak, işsiz sanatçılar taşeron zulmünde çırpınmaya mecbur kılınacak. Ülkenin akarsularını yandaşlarına pazarlayanlar, ülke sanatı ve sanatçısının önüne de bent çekecek.

TÜSAK taslağının yasalaşması sanatın ve sanatçının iktidar tarafından
TUTSAK edileceği anlamına geliyor.

TÜSAK taslağının yasalaşması sanat ve sanatçı için kurulmuş bir
TUZAK’tır.

TÜSAK taslağı Meclis’ten geçmeden önce sanatın içine tükürmekten çekinmeyen iktidara, birlikte “DUR!” demeliyiz. Bu sorumlulukla, sanat-sanatçı örgütleri başta olmak üzere, tüm sanatçılarımızı ve dostlarımızı, ortak geleceğimize ve ÖSK  kurumlaşmasına sahip çıkmak üzere 6. Sanatçılar Kurultayı’na katılmaya çağırıyoruz.”

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla