Dans, Tan Sağtürk ile Bilgi Üniversitesi’nde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

tan-sagturk-640x360Tan Sağtürk Akademi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi dans alanında önemli bir işbirliğine imza attı.

Tan Sağtürk Akademi ile İstanbul Bilgi Üniversitesi dans alanında yenilikçi bir işbirliğine imza attı. Planlanan dans programı hem dansçı, hem de sahne sanatları tasarımı uzmanları ve dans öğretmenleri yetiştirecek.

20.000’i aşkın mezunuyla 18 yıldır Türkiye’nin yükseköğrenim hayatında fark yaratan İstanbul Bilgi Üniversitesi ve 14 yıldan bu yana yaklaşık 12.000 kişiyi sanatla buluşturan Tan Sağtürk Akademi gerçekleştirecekleri işbirliği ile dans alanında kapsamlı bir bölüm açmayı planlıyor..

Mustafa Kemal Merkezi’nde Tan Sağtürk Akademi-Teşvikiye’nin 14. Bale ve Dans Gösterisi’nde düzenlenen törende Tan Sağtürk Akademi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Bu önemli işbirliği ile ilgili İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Sanver, “Bizi bir araya getiren ortak bir heyecan var; hepimiz çocuklarımızın dansla, sanatla iç içe bir hayat yaşamasından heyecan duyuyoruz. Bireyler ve toplumlar ancak sanatla gelişebilir. Topluma sanatı sevdirecek çalışmaların çok önemli olduğuna inanıyoruz. Aynı zamanda sanatın akademik gelişime de ihtiyaç duyduğunu görüyoruz. Tan Sağtürk’ün Türkiye’ye dansı sevdirme yönündeki değerli çabalarını takdirle karşılıyoruz. İstanbul Bilgi Üniversitesi olarak ciddi bir dünya vizyonuyla bu çabalara destek oluyoruz” dedi.

Tan Sağtürk ise, “Bu akademi benim için bir rüyaydı. Şu anda bir dansçının en büyük hayaline sahibim. İstanbul Bilgi Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirmeyi planladığımız proje için büyük bir heyecan duyuyoruz” dedi.

Bu işbirliği kapsamında BİLGİ bünyesinde hem profesyonel dansçı ve dans öğretmeni, hem de koreografların yetiştiği dört yıllık bir dans lisans programı kurulması hedefleniyor. Açılması planlanan Tan Sağtürk Akademi – İstanbul Bilgi Üniversitesi Dans Programı sadece dansçı yetiştirmekle kalmayıp sahne sanatları tasarımında ve dans öğretmenliğinde de akademik yeterliliğe sahip, koreografi becerisi gelişmiş mezunlar verecek.

Tan Sağtürk Akademi Öğrencilerine Burs İmkanı

İşbirliği kapsamında Tan Sağtürk Akademi’den mezun olan her öğrenci, Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) başarılı olup ÖSYM tarafından BİLGİ’de herhangi bir bölüme yerleştirilmesi durumunda yüzde 20 burs; Dans Lisans Programı’na yerleştirilmesi durumunda ise özel burs imkanına sahip olacak.

Mynet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.