Zordur İki Kapılı Evi Korumak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ikikapilievMimesis Haber / Ekip, 19. İstanbul Tiyatro Festivali’nde 28 Mayıs Çarşamba günü prömiyerini yaptığı İki Kapılı Ev ile seyirci karşısında. Pedro Calderón de la Barca’nın 1629 yılında yazdığı oyunu uyarlayan Ekip bugün (29 Mayıs) 20:30’da bir kez daha Moda Sahnesi’nde.

Simel Aksünger, Elif Bilgiç, Ömer Fırat Köker, İsmail Sağır, Ayşegül Uraz, Duygu Yetiş’in oynadığı oyunun yönetmenliğini Cem Uslu üstlenmiş. Onur Alagöz ve Nihan Demirelli’nin İspanyolca’dan çevirdikleri metne Ekip tarafından güncel göndermeler eklenmiş.

İki Kapılı Ev, bir soylu olan Don Lisardo’nun uşağı Calabazas ile birlikte Madrid’e gelmesini ve kendisini Şekspiryen bir aşk komedisi içinde bulmasını konu alıyor. Ekip tiyatrosunun “Kanı kaynayan âşıklar, yanlış anlaşılmalar, gizli buluşmalar, esrarlı kayboluşlar, sır dolu suskunluklar, sevdanın kederiyle yüklü genç omuzlar, soylu beyzadeler ve cingöz uşaklar arasında cereyan eden fırtınalı bir eğlence.” olarak tanımladığı oyunun temsili de oyunun bir parçası yapılmış. Yabancılaştırma efektlerinin bol bol kullanıldığı İki Kapılı Ev’de, oyunu sergileyen oyuncular ayrı karakterler olarak karşımıza çıkıyorlar.

Oyunu bugün (29 Mayıs) 20:30’da Moda Shanesi’nde izleyebilirsiniz.

Piri Kaymakçıoğlu / Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla