Tiyatro Festivaline Bürokrasi Gölgesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2[Ferdi Uzun’nun Yarın gazetesinde yayınlanan haberini paylaşıyoruz.]

Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından bu yıl 7. düzenlenen Liselerarası Tiyatro Festivali başladı. 6 okulun katıldığı festivalde katılımcı okul sayısının azlığından dert yanan Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, yerel seçimlerin ve bürokratik engellerden dolayı yeteri kadar duyuru yapılmadığını söyledi.

Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından bu yıl 7. Düzenlenen Liselerarası Tiyatro Festivali Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Törene Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz ve öğrenciler katıldı.Tören öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, yerel seçimlerin ve bürokratik engellerden dolayı yeteri kadar duyuru yapılmadığını söyledi. Şengöz “7.si düzenleniyor fakat biz katılımcı sayısı olarak 7’ye ulaşamadık. Bir iki neden var. O da bürokrasiyle ilgili. Bazı görevlerin yer değişmesi ve seçimlerle ilgili nedenlerden dolayı 6 okul katılabildi. Duyurularımız geç olduğu için bu kadar katılım oldu. Ama yine de iyi bir festival olacağını ümit ediyorum” dedi.
Toplam 11 ödül
Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz törende yaptığı konuşmada festivale 6 okulun katıldığını belirterek, “Saat 15.00’de 21 Mayıs’a kadar her gün oyun var. Girişiler ücretsizdir. 6 okul yıl içerisindeki kendi oyunlarını gösterime sunacaklardır. 7 jüri üyesi var. 4’ü şehir tiyatrosundan 3’ü de Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı hocalarımızdır. Yapılan değerlendirmelerin ardından en iyi oyunu, en iyi oyuncuyu, dekoru gibi kategorilerden seçip ödüllendireceğiz. 6 okula toplam 11 ödül dağıtılacak Festivale destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi. Festivale, Fatih Anadolu Lisesi, Manisa Lisesi, Manisa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Alaşehir Selahattin-Zuhal Barutçuoğlu Anadolu Lisesi, Salihli İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Cumhuriyet Lisesi öğrencileri katıldı. Konuşmalarının ardından festivale katılan okullar Cumhuriyet Meydanı’ndan Şehir Tiyatrosu’na kadar yürüdüler. Yürüyüş sonrası Şehir Tiyatrosu’nda, Alaşehir Selahattin-Zuhal Barutçuoğlu Lisesi öğrencileri tarafından ‘Düdüklüde Kıymalı Bamya’ adlı oyunu sergilendi.

Yarın

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.