Sanat Dünyası Yasta

Pinterest LinkedIn Tumblr +

3420430130Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasında yüzlerce maden işçisinin ölmesi nedeniyle pek çok kültür sanat etkinliği iptal edildi. Başbakanlık tarafından 13 Mayıs tarihinden itibaren ülkemizde üç günlük ulusal yas ilan edilmesinin ardından pek çok kültür sanat kurumu başsağlığı mesajı yayımlayarak etkinliklerini iptal ettiklerini duyurdu. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, tüm bölgeler dahil etkinliklerini iptal kararı aldı.

Bugün gerçekleştirilmesi planlanan 19. İstanbul Tiyatro Festivali gösterileri, Staatskapelle Berlin & Daniel Barenboim konseri ve diğer tüm İKSV etkinlikleri iptal edildi. Beşiktaş Belediyesi 17-18-19 Mayıs’taki Beşiktaş Gençlik Festivali’ni iptal etti. Belediye, festival için ayrılan sponsor bütçelerini Soma’da hayatını kaybeden işçilerin ailelerine yardım olarak gönderileceğini açıkladı. İstanbul Modern bugün ve yarın müzede gerçekleşecek etkinlikleri, Kadir Has Üniversitesi Rezan Has Müzesi 21 Mayıs günü gerçekleştirecekleri “Urartu Takı Koleksiyonu Sergisi” açılışını, Pera Müzesi de 17 Mayıs Cumartesi günü “Müzeler Gecesi” kapsamındaki müzik etkinliklerini ileri bir tarihe erteledi.

Akbank Sanat’ın Katona Twins konseri ile yarın gerçekleştirilecek D- DANS – Dans Gösterisi, yarınki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Konseri, 15-18 Mayıs’ta İstanbul’da geçekleşecek Avant-Art Festivali, Ankara ODTÜ Vişnelik Tesisleri’nde 17 Mayıs’ta gerçekleşmesi planlanan Babylon Soundgarden Festivali, İzmir Karşıyaka Belediyesi’nce 16-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan Karşıyaka Çiçek Festivali kapsamındaki konserler iptal edildi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı da “Eskişehir Opera Bale Günleri” etkinliğini iptal etti.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.