Oyun Yazarlığı Üzerine Açık Çalışma

Pinterest LinkedIn Tumblr +

931British Council, İngiltere’nin en önemli ulusal tiyatrolarından Royal Court ile birlikte amatör ve kariyerinin basındaki tiyatro yazarlarına yönelik olarak 3 Haziran 2014 Salı günü Oyun Yazarlığı Üzerine Açık Çalışma düzenliyor. Beyoğlu Cezayir Restoran Büyük Salon’da düzenlenecek çalışmada, tanınmış İngiliz oyun yazarları Mark Ravenhill, Zinnie Harris ve Royal Court’tan Richard Twyman, oyun yazarlığında kullandıkları teknik ve metotları paylaşacak. Katılımın yer sayısıyla sınırlı ve ücretsiz olduğu Oyun Yazarlığı Üzerine Açık Çalışma’ya www.britishcouncil.org.tr ‘den başvuru yapılabilir.

Royal Court, Oyun Yazarlığı Atölye Çalışması Programı kapsamında ikinci defa İstanbul’a geliyor. İlk ziyaretlerinde tiyatro severlere açık bir panel düzenleyen Royal Court, bu defa ise yoğunlaştırılmış programa katılma fırsatı bulamayan oyun yazarlarına çalısmalarını gelistirme ve yeni fikirleri arastırma fırsatı sunmak amacıyla özel bir oturum düzenleyecek. Oyun Yazarlığı Atölye Çalışması Programı’nın Birleşik Krallık ve Türkiye’nin genç oyun yazarlarının birbirine daha da yakınlastırmada önemli bir rol üstendiğini belirten British Council Türkiye Direktörü Margaret Jack, “Biz Birleşik Krallık’ın kültürel ilişkiler ve eğitim fırsatlarından sorumlu kuruluşuyuz. İnsanların birbirlerini daha iyi anlamalarını sağlayan öğrenme ve inovasyon fırsatları yaratarak geniş kitlelere ulasmayı amaçlıyoruz” dedi. Margaret Jack, gerek bu yıl İKSV Tiyatro Festivali kapsamında British Council işbirliğiyle Türkiye’ye gelen Propeller Tiyatrosu’nun, gerekse Royal Court’un programlarına ek atölyeler planlayarak daha fazla tiyatro profesyoneline ve tiyatroya gönül vermiş kisilere ulasmayı ve yaratıcı fikirleri paylaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Ana dilde oyun yazarlığına destek olmak amacıyla British Council ve Royal Court işbirliğiyle düzenlenen Oyun Yazarlığı Atölye Çalısmaşı Programı geçtiğimiz yıl baslamıstı. Programa katılan yazarlar geçen yıl yapılan bir haftalık yoğun program ve ardından Royal Court mentörlüğünde çalısmalarına devam etti. Program katılımcılarına yönelik ikinci yoğun program bu yıl 2-7 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek.

British Council

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.