Moda Sahnesi Haziran Ayı Konukları

Pinterest LinkedIn Tumblr +

modalogoHaziran ayında Altı Kişiye Pijama, Tehlikeli Oyunlar, Zapturapt, Biz,  MottoDans Kolektif Moda Sahnesi’nde yer alacak.

TİYATRO

ALTI KİŞİYE PİJAMA- TİYATRO KARADUT

Eril Erdem’in Tiyatrosu Karadut, Marc Camoletti’nin Broadway, ve Londra’da sahnelenmeye devam eden “Altı Kişiye Pijama” isimli komedi oyununu sahneye taşıyor.

Bernard ve karısı Jacquelin hafta sonunu Paris’e iki saat uzaklıktaki sayfiye evlerinde geçirmek isterler. Bernard, Robert isimli eski arkadaşını da davet etmiştir. Robert geldiği zaman Jacqueline ile arasında gizli duygusal bir ilişki olduğu anlaşılır. Bu arada Bernard da bir süre önce tanıştığı genç bir manken olan Suzan adlı kızı eve davet etmiştir. Bernard eşine yakalanmamak için, arkadaşı Robert’e benim sevgilimin sevgilisi rolünü, yani Suzan ile sevgili rolünü oynayacaksın diye ısrar eder. Robert eve gelen aşçıyı Suzan zanneder ve manken aşçı, aşçı manken rolüne girmek zorunda kalır. Aşçının gerçek kocası da eve gelince işler iyice karışır ve komik olaylar birbirini takip eder.Sergilendiği her ülkede ve Türkiye’de izleyicilerden tam not alan bu güzel oyunda sizlere iyi seyirler!

1 Haziran Pazar 17.00

Bilet için: http://www.modasahnesi.com/alti-kisiye-pijama-tiyatro-karadut

TEHLİKELİ OYUNLAR- SEYYAR SAHNE

Konsept ve Yönetim: Celal Mordeniz

Metni Düzenleyen ve Reji Danışmanı: Oğuz Arıcı

Metni Düzenleyen ve Oynayan: Erdem Şenocak

5 Haziran Çarşamba 20.30 (yer kalmadı)

15 Haziran Pazar 17.00

Bilet için: http://modasahnesi.com/tehlikeli-oyunlar

Durum bu. – seyyar sahne

”Durum bu” oyunu, bir tiyatro grubunun bir prova gününe odaklanıyor. Oyundaki tiyatro grubunun oyuncuları, ”Bir Yaz Gecesi Rüyası” oyununu prova eden bir oyuncu grubunu konu alan bir oyun hazırlıyorlar. Gösterimine hazırlandıkları oyun vasıtasıyla seyirciye oyuncuların tiyatroyla, oyunculukla ve birbirleriyle kurdukları çıkışsız ilişkileri eğlenceli bir üslupla anlatmak istiyorlar.

10 Haziran Salı 20.30

Bilet için: http://modasahnesi.com/durum-bu-seyyar-sahne

*DANS&PERFORMANS

ZAPTURAPT (noland)

Askeri eğitim ve bale eğitimi arasındaki benzer disiplin anlayışından yola çıkan Zapturapt, daha geniş bir perspektifte disiplin ve özgürlük kavramlarının birbirine zıt görünen doğaları arasındaki “insan oluş”la ilgilenir. Projenin temel düşüncesi olan “bedene ve algıya müdahale edilme hali” ilk kez 2010 yılında Dis.Ko adı altında sahnelenmiştir. Şimdi ise, yeni bir koreografi, yeni bir dramaturjik öneri ve yeni oyuncularla karşınızda…

9 Haziran Pazartesi 20.30

Bilet için: http://www.modasahnesi.com/zapturapt-noland

 “biz” (Dans&Müzik Performansı)

kendi hikayelerimizle hesaplaşmak için.“biz”e dair. ve gözleri açık gittiği için yasını tutamadıklarımıza, aşk ile uğurlayamadıklarımıza dair…

İzleyiciler tarafından çevrelenmiş performans alanındaki üç erkek dansçı, bir yanda fiziksel teması kaybetmedikleri üçlü hareket formları, diğer yanda bir başlarına kaldıkları taşkınlık anları arasında gezinerek “cem” oluyorlar. Bedenleri ve bellekleri üzerinde çalışıp, “biz”i neyin birlediğini ve harekete geçirdiğini keşfe dalıyorlar. Cem Yıldız, bilgisayar ortamında canlı olarak çoğalttığı ve dönüştürdüğü vokali ve bağlamasıyla “cem”i yürütüyor, ses ve nefes oluyor.

13 Haziran Cuma 20.30

14 Haziran Cumartesi 20.30

Bilet için: http://www.modasahnesi.com/biz-dansmuzik-performansi

Motto Dans Kolektif- SEÇKİ

MottoDans Kollektif’in farklı repertuar çalışmalarından örneklerin sunulacağı özel olarak hazırlanan programda, farklı eserlerinden seçmeler yer alacaktır.

17 Haziran Salı 20.30

18 Haziran Çarşamba 20.30

Bilet için: http://www.modasahnesi.com/motto-dans-kolektif-secki

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.