Londra’da ‘Aşk’ın Dansı!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

resim-124514YBTürk oryantal ve Roman müziği üzerine kurgulanarak hazırlanan dans gösteriminin Londra galası büyük ilgi görürken Türk dansçı Özgen’in aşk öyküsünü anlattığı dans gösterisi de izleyenleri adeta büyüledi. 160 kişilik salonu dolduran seyirciler, gösterimin sonunda Özgen’i ayakta alkışladı.

Özgen’in kadınların güçlenmesi hedefiyle paralel olarak sahnede Aşk’ı sergileyen kadroda hem profesyoneller hem de amatörler yer aldı. Gösteriden önce Kahire Sanat Akademisi Ordinaryüs Profesörü Dr. Hassan Khalil gösteri öncesi kısa bir konuşma yaptı.

İki perdelik oyunun birinci perdesinde modern bir Roman kampında, bir kadının aşkını elde edebilmek için verilen mücadele ve getirdiği tutku ve kıskançlık anlatılıyor. İkinci perde ise Osmanlı döneminde geçiyor ve ebediyen kaybedilmiş bir aşkın yaşattığı acılar ifade ediliyor.

Geleneksel Çiftetelli, Roman ve Oryantal dansları kullanılarak iki aşk hikayesinin tablosunun çizildiği dans gösterisinde, Üsküdar gibi Klasik Türk müziği ezgileri ve Gel Gör Beni Aşk Neyledi türü Sufi besteler de kullanılması dikkat çekti.

28 dansçının sahne aldığı gösteri ile ilgili ünlü dansçı şunları söyledi ‘Türk müziği ve dansı duygusallığı yüksek bir dramatik kurguya son derece uygun. Ortadoğu’nun her yerinde olduğu gibi biz de sıcakkanlı insanlarız, müziğimiz ve kültürümüz de bunu yansıtıyor. Aşk, dans tiyatrosu geçmişim üzerinde yükselen bir gösterim. Modern dans, çağdaş bale teknikleri ve Türk ve Ortadoğu danslarını kullanarak aşk ve kayıp üzerine iki evrensel öyküyü anlattık. Bu herkesin içinde kendinden birşeyler bulabileceği bir yolculuk.

Gösteride Soma Madencileri Yardım Fonu’na da bağış toplandı.

Kara sevda, kıskançlık, yoğun duygu ve hüznün hakim olduğu iki aşk öyküsünün anlatıldığı dans gösterisi Londra’dan sonra bu yıl Avustralya ve 2015 yılı boyunca da Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde sergilenecek.

HABERLER.COM

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.