Didaskali, Maşenka ile Perde Açtı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mashenka PosterMimesis Haber / Didaskali Tiyatro’nun yeni oyunu Maşenka, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 19. İstanbul Tiyatro Festivali’nde 10 Mayıs, Cumartesi günü ilk kez seyirci ile buluştu. Oyun 15 ve 18 Mayıs’ta D22 Sahnesi’nde izlenebilir.

Çisil Oğuz ve Berker Zor’un yazdığı metnin oyuncuları Metin Akdülger, Selin Altıparmak, Mert Kejanlıoğlu, Esme Madra, Çisil Oğuz, Nadir Sönmez ve Emre Yetim. Yönetmenlik görevini de üstlenen Çisil Oğuz’a, Meriç Aral ve Reyhan Özdilek yardım etmiş.

1950’li yıllarda İstanbul’da bir pansiyonda, biri hariç hepsi Rus yedi kişinin yaşamına tanıklık eden Maşenka, eskiye özlemin, yabancı olmanın, yeni bir dünya yaratma çabasının, eskinin hayaletlerinin arasında var olmaya çalışan sürgünlerin çatışmalarını ele alıyor. Ortak alanda süren yaşamda kişisel mahremiyeti de sorgulayan oyun tüm tanımların değiştiği ve hatta önemini kaybettiği bir dönemde, tutunmaya çalışan insanları anlatıyor.

Sahne üstü ekip iletişimi ve dramatik üslubu ile birçok “genç” grubun performansından olumlu anlamda ayrışan Maşenka, mütevazi ama geleceğe yönelik sağlam bir tiyatro dili vaad ediyor.

Didaskali, 2012 baharında, o sırada tiyatro eğitimine devam eden iki arkadaş, Çisil Oğuz ve Nadir Sönmez tarafından, Paris’te kuruldu. 2012’de sahneledikleri ilk oyun Keşmekeş’in ardından, Galatasaray Lisesi’nde aynı sahneyi paylaşmış oldukları Selin Altıparmak’ın da katılımıyla, Nisan 2013’te Lars Norén’in Detay adlı oyununu sahneye koydular. Geçtiğimiz Eylül itibariyle çalışmalarına İstanbul’da ağırlık veren Didaskali’nin kadrosu, Maşenka ile genişlemiş. Medcezir dizisinden tanınan Metin Akdülger ve Çoğunluk filmi ile birçok ödüle layık görülen Esme Madra’nın yanısıra Mert Kejanlıoğlu ve Emre Yetim de Maşenkada yer alıyor. 15 ve 18 Mayıs’taki gösterimlerin biletine ise D22 gişesinden erişilebilir.

 Bilgi ve rezervasyon için:

www.didaskali.org

www.facebook.com/didaskalitiyatro

Metin Göksel / Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla