Derme Çatma Hamlet

Pinterest LinkedIn Tumblr +

image001Mimesis Haber / 19. İKSV İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında Derme Çatma Kolektif tarafından hazırlanan Derme Çatma Hamlet oyunu 23 Mayıs’ta Üsküdar Stüdyo Sahnesi’nde seyirciyle buluştu.

Shakespeare’nin üstüne oldukça fazla çalışma yapılmış olan oyunu Hamlet’ten yola çıkılarak Çiğdem Selışık Onat ve Hayati Çitaklar tarafından kaleme alınmış oyun kendisini yapısökümcü bir uğraş olarak tanımlıyor.

Grup oyun için, “Hamlet’in öyküsüne bir yanıt, entelektüel bir obje olarak yeniden tasarlanan Derme Çatma Hamlet, sosyal kimlikleri meçhul olan birkaç kişinin dağılmış halde buldukları Hamlet oyununu birleştirme sürecini anlatırken, hikaye öngörülemeyen boyutlara doğru geliştikçe, oyun kişilerinin paralel olasılıklara, başka hayatlara, aynı bedende farklı Hamlet karakterlerini tecrübe etmelerine dair bir firar ve bölünme hikayesi, “olmak” üzerine bir araştırmadır.” şeklinde bir tarifleme gerçekleştiriyor.

Farklı sanat dallarından bir araya gelen insanların kurduğu grup disiplinlerarası bir çalışma pratiği ortaya koyuyor. Oyun, buldukları Hamlet hikayesini farklı sıralamalarla birleştirmeye çalışan bir grup insanın performansından müteşekkil olup, metin yapısökümcü bir şekilde incelenmeye çalışılmış. “Olmak” üzerine bir araştırma olarak tanımlanan Derme Çatma Hamlet, hikayenin kırılmasını ve performans hazırlığının seyirciyle paylaşılmasını amaç edinmiş.

 

Bilal Akar / Mimesis

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.