Çürük Temel Yeniden Sahnede

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/ 19. İstanbul Tiyatro Festivali’nde prömiyer yapan oyunlardan biri de İBB Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen Çürük Temel oldu. Dün Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde seyirci ile buluşan oyunun metni Émile Fabre’ye ait. Darülbedayi’nin sahnelediği ilk oyun olarak tarihe geçen Çürük Temel ilk kez 1916’da Hüseyin Suat Yalçın adaptasyonuyla oynanmış. Sezai Gülşen, Doğan Yavaş’ın Osmanlıca’dan çevirdiği, Engin Alkan’ın yönettiği oyun İBB Şehir Tiyatroları’nın 100. yılında, farklı bir okuma, çağdaş bir yorumla bir kez daha perde açma iddiasına sahip.

Çürük Temel1

Çürük Temel‘in hikâyesi, birinin geleceği, diğerinin itibarı, bir başkasının intikamına dönüşmüş, aile yadigârı bir fabrikanın etrafında cereyan ediyor. Oyun, öz ve üvey evlatların bulunduğu  zengin bir ailenin üyeleri arasındaki ilişkileri konu ediniyor. Oyunun ana karakteri Münire Hanım’a ait, iflasın eşiğine gelmiş dededen kalma bir halı fabrikasını kimin idare edeceğine dair başlayan çatışmalar oyunun sonunda ailenin parçalanması ile son buluyor. Münire Hanım eşi ya da çocukları arasında tercih yapmak zorunda kalıyor.

Çürük Temel6

Dün Oya Palay, Yeşim Koçak, Mert Tanık, Nurdan Gür, Mustafa Barış Koçkar, Dolunay Pircioğlu ve Samet Hafızoğlu’nun sahne aldığı oyunun sonunda Şehir Tiyatroları’nın 100 yılılık geçmişi hatırlandı. Tüm prodüksiyon kadrosunun sahneye çıkmasının ardından oyunun yönetmeni Engin Alkan’ın Şehir Tiyatroları’nın ‘’100 yıl daha’’ devam etmesi temennisi ile gece sona erdi.

fotoğraf

Oyun bugün yani 18 Mayıs Pazar günü saat 20:30’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde oynanacak.

Duygu Dalyanoğlu/Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla