SinemaDans Ankara 2 Mayıs’ta Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

sinemadans-ankara[SinemaDansAnkara festivalinin basın bültenini paylaşıyoruz…] SinemaDansAnkara,  2 – 8 Mayıs 2014 tarihleri arasında Ankara’da ilk defa gerçekleşecek. Festival, Ares Production, Ankara Goethe Enstitüsü ve Hollanda Krallığı Büyükelçiliği’nin işbirliği, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Bilkent Üniversitesi’nin desteği ve Mind Your Moves’un uluslararası koordinasyonu ile düzenleniyor.

 27 ülkeden 100 dans filmini ücretsiz olarak Ankara seyircisiyle buluşturacak festivale, Avrupa’nın köklü dans filmleri festivali “Cinedans” içerik desteği sağlamaktadır. Film gösterimlerinin yanı sıra festivalde dans filminin estetiği ve pratiği ile ilgili ulusal ve uluslararası konuşmacıların katılacağı sunumlar yapılacaktır. Halka açık bu sunumlar, Türkçe ve İngilizce simultane tercüme edilecektir.

 Ankara Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi’nde eğitim gören dans ve sinema öğrencilerinin katılacağı, “VUSLAT” adlı dans filmi yapım atölyesi gerçekleştirilecektir. Atölyede yerli ve yabancı eğitmenler eşliğinde altı adet 1 dakikalık kısa dans filmi çekilecek ve festival kapanışında gösterimleri yapılacaktır.

 Festivale Almanya ve Hollanda’dan yönetmen, koreograf, film müziği bestecisi ve dramaturglardan oluşan altı konuk eğitmen davetlidir. Ayrıca yurtiçi ve yurtdışından filmleriyle festivale katılan birçok yönetmen ve koreograf gösterimlerin ardından seyircilerin sorularını cevaplayacaklardır.

 Ayrıntılı Festival Programı için: www.sinemadansankara.com 

 

Paylaş.

Yanıtla