Krek, Santralistanbul’a Veda Ediyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

fft81_mf2114533Sahne tasarımıyla İstanbul ’un özgün tiyatro mekânlarından Krek, Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’ndeki binasına veda ediyor. 1999’da kurulan Krek, yazar-yönetmen Berkun Oya ve prodüktör Nisan Göknel’in ortaklığında, 2010 Aralık’ından beri Santralistanbul’daki müstakil bir binada faaliyet gösteriyordu. Bilgi Üniversitesi yönetimince Krek’e tahsis edilen bu binada tasarlanan 75 kişilik mekân; oyunların bir camın arkasından izlenmesi ve oyunun kulaklıkla dinlenmesiyle özgün bir sahneleme anlayışına sahipti. Krek ekibi mekânda ‘Güzel Şeyler Bizim Tarafta’, ‘Bayrak’, ‘Hoop Gitti Kafa’, ‘Babamın Cesetleri’ ve ‘Iska’ gibi ses getiren oyunlar sahnelemişti.

Bilgi Üniversitesi ve Krek arasındaki hizmet sözleşmesi sona erdiği ve üniversite yönetimi sözleşmenin uzatılmamasına karar verdiği için topluluk bu ay sonunda sezonu kapatıp, mayısta binayı boşaltacak. Krek son oyunları ‘Babamın Cesetleri’ ve ‘Iska’yı nisan sonuna kadar sahneleyecek. Ekip, mekâna 26-27 Nisan’da düzenleyeceği konser (Büyük Ev Ablukada), oyun ve çimlerdeki buluşmayla veda edecek. Etkinlik detayları cuma günü Krek’in sosyal medya hesaplarından duyurulacak. Ekip ise önümüzdeki dönemde; Krek Film bünyesinde, Nisan Göknel’in yapımcılığında, Berkun Oya’nın yeni film projesine odaklanacak. Tabii buradan ekibin tiyatroya veda ettiği sonucu çıkmasın, Krek yakın zamanda yeni oyunlarla, sürpriz mekânlarda karşımıza çıkabilir!

Öte yandan Krek’in de ayrılmasıyla santralistanbul vaktiyle kültür – sanat ve yaşam alanı olarak kurgulanmış bir üniversite kampüsü olmaktan tamamen çıkıyor. Eski Silahtarağa Elektrik Santralı’nın dönüştürülmesiyle kurulan santralistanbul geçen sene, bünyesindeki Çağdaş Sanat Müzesi’ni kapatmıştı. Ayrıca yeme-içme mekânı olmalarının yanı sıra çeşitli etkinliklere de sahne olan Tamirane ve Otto da üniversitelere getirilen içki yasağı sonrası kampüsten ayrılmıştı. Kampüsteki konser etkinlikleri de içki yasağı sebebiyle yapılmıyor.

Bahar Çuhadar

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.