Kadınlar, Mutfağını Yeniden Sahneye Taşıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

mutfakDiyarbakır Büyükşehir Belediyesi çalışanları olan kadınların oynadığı ‘Mutfak’ adlı tiyatro oyunu Nisan ayında sahne alacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Birimi Sorumlusu Müzeyyen Anık tiyatro atölyesi oluşturmaya karar verdikten sonra Yönetmen Ayşe Sır’ın isteği ve desteği ile ilan veriliyor. Bu ilana büyük ilgi gösteren ve hayatlarında daha önce hiç tiyatro eğitimi almamış Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi çalışanları kadınlar, kısa eğitimin ardından Murathan Mungan’ın yazdığı ‘Mutfak’ isimli oyunu sahneliyorlar.

Daha önce 8 Mart Dünya kadınlar gününde birkaç kez oynadıkları oyun yeniden izleyici ile buluşacak. Diyarbakır Büyükşehir Tiyatro Salonunda 11 ve 12 Nisan’da sahne alacak. Büyükşehir Belediyesi kadın biriminin tiyatro etkinliğini vatandaşlar ücretsiz izleyebilecek. Oyunla ilgili bilgilerin yer aldığı afiş kentin çeşitli noktalarına asıldı.

Oyunda belediye personeli kadınlardan Rezan Çatuk, Deniz Tantekin, Şevin Şükran Anık, Şeyma Yelliler, Şükran Avcı, Gül Ege, Civar Açığ, Bahar Kelekçioğlu ve Nuray Erkaplan Buylakutluyurga yer alıyor.

Haberler

Paylaş.

Yanıtla