Juliana Hodkinson Boğaziçi’nde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

3

Juliana Hodkinson yoğun bir programla 06-30 Nisan 2014 tarihleri arasında Boğaziçi’nde olacak!

Program detayları:

Genişleyen Ses: Juliana Hodkinson Çağdaş Müzik dinletisi

14 Nisan Pazartesi @ 19.30 –Albert Long Hall (süre: 60-70 dk.)

(Boğaziçi Üniversitesi Güney Yerleşkesi)

Boğaziçi Üniversitesi ALH Klasik Müzik Konserleri kapsamında

Hodkinson bu konserinde üç filmin—Herz Frank’ın Ten Minutes Older (1978), Anja Struck’un Allerleirauh (2004) ve Germaine Dulac’ın La coquille et le clergman (1928)— duysal yorumlarının yanı sıra, görsel sanatçı Joachim Koester ile işbirliği içinde gerçekleştirdiği I greet you a thousand times (2005) orkestra filminin yepyeni elektronik bir uyarlamasını solo olarak sunacak.

Hodkinson’un canlı elektronik performanslarında çağdaş sesler ve sessel dürtüler, her bir filmin kendine özgü tempo ve zamanlamasıyla uyumlu bir diyalog kurmaktadır. Canlı film müziklerine yönelik bu çalışmalarını ilk başta Louisiana Modern Sanat Müzesi, Interfilm Festivali ve Odense Senfoni Orkestrası’nın davetleriyle hazırlamış olan Hodkinson’un Allerleirauh için bir araya getirdiği sesler, Porto’daki 2013 Black&White Uluslararası Görsel-İşitsel Festivali’nde, İşitsel kategorisinde ödüle aday gösterilmiştir.

———————————————————-

Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübüyle atölye çalışmaları:

“Bestecilik Edimi Olarak Müzik Tiyatrosu”

16-19 Nisan @ Boğaziçi Üniversitesi

SCENATET üyelerinin de katılımıyla

———————————————————-

Sesler Tiyatrosu: Danimarkalı Müzik Topluluğu SCENATET Juliana Hodkinson yapıtlarını yorumluyor

19 Nisan Cumartesi @ 19.30, Albert Long Hall (süre: 100 dk.)

(Boğaziçi Üniversitesi Güney Yerleşkesi)

Sagte er, dachte ich (1999, 10 dk.), flüt, klarnet, gitar, piyano, perküsyon, viyola, viyolonsel

When the wind blows (2009, 4 dk.), solo piyano

Harriet’s song (2001, 10 dk.), viyola ve perküsyon

Inapparent air and aviary (2004, 6 dk.), pikolo flüt, mi-bemol klarnet, trombon, piyano (kısa dalga radyo, metronom ve kuş sesi eşliğinde), keman ve çello

Why linger you trembling in your shell? (1999, 10 dk.), keman, og., perküsyon,

-ARA-

Angel View (2014, 30-40 dk.), flüt, trombon, gitar, piyano, perküsyon, viyola, viyolonsel

Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü İşbirliğiyle

Danimarka Besteciler Kurumu / Sosyal ve Kültürel Amaçlı KODA Fonu, Danimarka Müzik Yayıncıları Derneği ve Danimarka Dışişleri Bakanlığı, Danimarka Kültür Bakanlığı ve Danimarka Kültür Ajansı desteğiyle.

SCENATET Danimarka’nın en yenilikçi ve deneysel müzik ve sanat topluluğu. Müzikten sahne sanatlarına, performanstan plastik ve görsel sanatlara, değişik türler arasındaki sınırları aşan projelere imza atan SCENATET, Juliana Hodkinson gibi Danimarka’nın yeni kuşak bestecileriyle ortak projeler hayata geçirmekte.

Juliana Hodkinson’un, SCENATET topluluğunun önemli müzisyenleriyle yürüttüğü işbirliğinin 20. yılı olan 2014’e tekabül eden bu konserdeki eserlerin çoğu özellikle bu grup üyeleri için üretilmiş parçalardan oluşuyor. Horkinson’ın klasik çalgıların yanı sıra oyuncak, tüy, yaprak, cam, porselen ve daha birçok objeden oluşan bu oda orkestrası yapıtları, müzisyenleri bir sesler tiyatrosunun peşine düşmeye yönlendirirken, dönüşümlü karşıtlık ve kaynaşma anlarının heterojen öğelerini bir araya getiriyor.

Konserin ilk bölümü, Hodkinson’un 1999’dan bu yana ürettiği, Why linger you trembling in your shell?, When the wind blows, Harriet’s song, ve sagte er, dachte ich gibi çoğunlukla akustik eserlerinden oluşuyor. İkinci bölümde ise, Mart 2014’te Berlin MaerzMusik’te prömiyeri yapılan yeni elektro-akustik enstrümantal-tiyatro eseri Angel View sunulacak.

———————————————————-

Juliana Hodkinson Semineri: “Ses-Sessizlik-Tiyatro: Sanat Manifestosu”

22 Nisan @ 17:15-19:00, Besteciler Forumu –MSGSÜ Devlet Konservatuarı

(MSGSÜ Devlet Konservatuarı, A. Adnan Saygun Dersliği, 3. Kat No:17, Beşiktaş)

Besteciler Forumu, MSGSÜ Devlet Konservatuarı bestecilik öğrencileri ve öğretim üyelerinin her hafta bir araya gelip dinletiler, sunumlar yaptıkları özgür bir ifade, değerlendirme ve tartışma ortamıdır. Buluşmaların yönlendiricisi çoğunlukla öğretim elemanları ya da zaman zaman öğrenciler olduğu gibi sıkça kurum dışından davetli besteciler, müzik ve sanat insanları da konuk olarak katkıda bulunmaktadır.

Boğaziçi Chronicles

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.