I. Ulusal Dramatik Yazarlık Çalıştayı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

davetiyeMimesis Haber / Uludağ Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne Sanatları Bölümü, Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı 15 Mayıs 2014 tarihinde “I. Dramatik Yazarlık Çalıştayı”nı gerçekleştiriyor. Bölüm akademisyenleri tarafından çalıştayın ana amacı, Devlet Üniversiteleri kapsamındaki Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı Başkanları –ya da temsilcilerini- bir çatı altında toplamak ve dramatik yazarlık eğitimi hakkında bilgi alışverişinde bulunmak olarak belirlendi. Tiyatro sanatının temel yapı taşlarından biri olan “Dramatik Yazarlık Eğitimi” üzerine –alanında söz sahibi uzman- akademisyenlerin yazılı ve sözlü bildiri sunacakları sözkonusu bu çalıştay, Uludağ Üniveristesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü’nün bulunduğu Mudanya’da gerçekleştirilecek.

2007-2008 yılında eğitim öğretime başlayan Fakültede “Oyunculuk” ve “Dramatik Yazarlık” olmak üzere iki anasanat dalı bulunmakta…. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı eğitiminde; oyunculuk öğrencileriyle birlikte alınan Oyun Analizi, Dünya Tiyatro Tarihi, Sanat Felsefesi, Sahne Uygulaması, Çocuk Tiyatrosu, Eğitimde Drama, Türk Tiyatro Tarihi, Eleştiri Kuramları, Tiyatro İşletmeciliği, Makyaj gibi ortak derslerin yanı sıra ,Yazılı Anlatım Teknikleri, Dramaturgi, Gelişim Psikolojisi ve Dramatik Yazarlık Teknikleri, Türlere Göre Kısa Oyun Yazımı, Senaryo Yazımı, Dramatik Oyun Yazımı gibi yazarlık alanıyla ilgili mesleki kuramsal-uygulamalı dersler de yer almakta…

Anasanat Dalı Başkanı Yrd.Doç.Dr. İbrahim İ. Öztahtalı’nın başkanlığında gerçekleştilecek olan I. Ulusal Dramatik Yazarlık Çalıştay’da alanının pek çok tanınmış akademisyeni ve oyun yazarı konuk ediliyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Prof.Dr. Semih Çelenk ve Prof. Dr. Selda Kulluk Yerdelen’in, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Prof.Dr.Sema Göktaş ve Yrd.Doç.Dr. Erbil Göktaş’ın, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Yrd.Doç.Dr. Bünyamin Aydemir’in, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturgi Bölümünden Yrd.Doç.Dr. Yavuz Pekman ve Yrd.Doç.Dr. Oğuz Arıcı’nın, Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Yrd.Doç.Dr. İbrahim İ.Öztahtalı ile Öğr.Gör. Birgül Yeşiloğlu Güler’in ve oyun yazarı Behiç Ak’ın konuşmacı olarak katılacağı çalıştay da 15 Mayıs’ta tiyatronun nabzı Mudanya’da atacak gibi görünüyor.

Çalıştay konularının; “Dramatik Yazarlığın Dünü Bugünü”, “Dramatik Yazarlığın Çağdaş Sorunları”, “Oyun Yazma Süreci”, “Oyun Uyarlama”, “Dramatik Yazarlık Eğitiminde Ders Programları ve Seçmeli Dersler”, “Dünyada ve Ülkemizde Dramatik Yazarlık Eğitimi”, “Dramatik Yazarlık Eğitimi Kaynakçası”, “Dramatik Yazarlık Eğitimininde Uygulama Sorunları”, “Öğrenci Seçme Sorunsalı ve Dramatik Yazarlık Eğitimine Duyulan İlgi” belirlendiği çalıştay, alanda önemli bir boşluğu kapatmak üzere yola çıkmış gibi görünüyor.

Fakülte öğrencilerin ve davetlilerin katılacağı çalıştay 15 Mayıs 2014 tarihinde öğleden önce bir oturum, öğleden sonra bir oturum olmak üzere iki oturumda gerçekleşecek. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek’in Onursal Başkanlığında yürütülecek olan çalıştayın iletişim adresi olarak ibrahimoztahtali@gmail.com belirlendi.

 Birgül Yeşiloğlu Güler  / Mimesis Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.