Cezaevlerinde Tiyatro

Pinterest LinkedIn Tumblr +

tiyatro-ile-ozgurlesiyorlarf9655aac972fc926044fTiyatro; karanlığın içindeki ışık kaynağıdır” diyerek yola çıkan Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve İstanbul Devlet Tiyatrosu, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile oluşturduğu proje kapsamında tam 20 oyun oynadılar. 2.040 kilometre yol yapmış ve yaklaşık 5.350 hükümlü-tutuklu ile buluştular.

Öykü dünyasının önemli yazarlarından Sait Faik Abasıyanık’ın öykülerinden uyarlanan ‘Masallar, İnsanlar Bir de Türküler’ adlı eser, cezaevlerinde gösteriliyor. Gürol Tonbul’un yönettiği oyunda Turgay Tanülkü’nün başrolü oyunculuğu yanı sıra; Soner Akçay, İrfan Erdağı, Bahri Öztürk ve İsmet Ege Tonbul’da rol alıyor.

14 Şubat 2014 tarihinden itibaren İzmir’de bulunan Ceza İnfaz Kurumlarında sergilenmeye başlayan oyun sırasıyla tüm Ceza İnfaz Kurumlarında gösterilecek. Abasıyanık’ın insan sevgisi, doğa sevgisi, yaşama sevinci ve gelecek umudu taşıyan öykülerinden derlenen oyun, bireyin yaşam alanlarında kendinden kopan, kendine yabancılaşan durumlarını ve aslında bireyin kendi içindeki tutsaklığını dile getiriyor. İçeriden dışarıya, dışarıdan içeriye bakış açısıyla örülü ‘Masallar, İnsanlar, Bir de Türküler’ insanın içsel özgürlüğünü yaşatan bir masalı, bir insanı, bir türküyü halk tiyatrosunun öğeleriyle iç içe anlatıyor.

Türkiye’nin bütün cezaevlerini dolaşacak olan tiyatro gösterimi yapmanın 30 yıllık hayali olduğunu dile getiren Turgay Tanülkü, emekli olmadan önce böyle projeyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtiyor.

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.