‘İtirazım Var’ Filmine +18 Zorunluluğu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

fft81_mf2116728İstanbul Film Festivali’nin ulusal yarışma bölümün iddialı yapımlarından birisi olan Onur Ünlü ‘nün ‘İtirazım Var’ isimli filmine Kültür Bakanlığı tarafından 18 yaş sınırı getirildi. Filmin yapımcısı U10 Film’e gönderilen belgede, “Yönetmeliğin 11. Maddesi gereğince film, çocukların ve gençlerin ruh ve beden sağlığını etkileyici unsurlar, genel ahlak, insan onuru ve şiddet içermesi nedeniyle 18 yaş ve üzeri izleyici kitlesi içindir” ibarelerine yer verildi. Belgedeki “genel ahlak, insan onuru ve şiddet içermesi” ibaresi filmin insan onuru içerdiği için +18 aldığı şeklinde espriler yapılmasına neden oldu.

Camisinde işlenen bir cinayetin izini süren, vicdanlı bir imamın hikayesini anlatan film yarın vizyona girecek. Filmin yapımcıları bu karara itiraz edeceklerini duyurdu.

Geçen ay Lars Von Trier’in Nymphomaniac isimli filmi de 11. Madde gerekçe gösterilerek vizyona sokulmamıştı.

fft16_mf2116727

Onur Ünlü: Ahlaki Bir Karar Olması, Siyasi Olmasından Daha Tehlikeli 

18 yaş sınırıyla ilgili görüşlerini aldığımız Onur Ünlü: Siyasi bir karar olmadığını umuyorum’ dedi. Ünlü şöyle konuştu: “Bu kararın siyasi olmadığını umuyorum ama ahlaki bir karar. Ahlaki bir karar olması siyasi bir karar olmasından daha tehlikeli. Bir filmi izleyen üç kişinin 76 milyonun ahlakıyla ilgili bir karar verdiğini görüyoruz. Bu üç kişinin ahlakıyla ilgili kim karar verecek. Ya da kim verdi daha önce? “Siz 76 milyonun ahlakını gözetebilecek bir kişiliğe sahipsiniz. onun için gelin bu işi yapın diyen kim?” Filmi izleyenler zaten biliyorlar filmde +18 gerektirecek tek bir plan bile yok. Sahne de demiyorum plan. 17 yaş ve 10 aylık bir insana güvenmeyenler 18 yaşındaki bir insana nasıl oy verdiriyorlar.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.