Tiyatro Yazın da Devam Eder!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

tiyatro-yazin-da-devam-edera583808c50fd6295e41cİkincikat kendi tarihinde tiyatro sahnesini sezon sonrası da kapatmayarak bir ilke imza atıyor. 2014’ün yaz aylarında ‘Yarının Oyunları’ yla seyircisiyle buluşuyor. Kolektif çalışmayı ve belirsizliği ön planda tutan, yarına ulaşması planlanan yepyeni oyunlar 16 Temmuz – 27 Eylül tarihleri arasında İkincikat-Karaköy’de oynayacak.

Yarının Oyunları için bir kura çekimi yapıldı. Seyircilerin oylarıyla belirlenen konu başlıkları, seyircilerin gözleri önünde yazan, yöneten ve oynayan sanatçılara teslim edildi. Yaza özel gerçekleştirilecek bu projede yer alacak oyunlar ise şöyle; Dönüşüm, Ahlak, Adalet, Medya.

Firuze Engin’in yazdığı Dönüşüm’ü Destar Tiyatro’dan Berfin Zenderlioğlu yönetiyor. Oyunda İbrahim Halaçoğlu ve Tolga İskit yer alacak. Oyun 16-31 Temmuz ve 24 Eylül’de sahnelenecek.

Yarının Oyunları’nın ikincisi ise ‘Ahlak’. Deniz Madanoğlu’nun yazdığı oyunu, İlyas Omdan yönetiyor. Kadrosunda ise  Banu Çiçek Barutçugil, Canan Atalay, Esra Dermancıoğlu ve Selen Uçer yer alıyor. Oyun 1-16 Ağustos ve 25 Eylül’de izlenebilir.

‘Adalet’ ise Özer Arslan imzalı bir oyun. Onur Karaoğlu’nun yönettiği hikayede, Aziz Caner İnan, Barış Gönenen, Murat Mahmutyazıcıoğlu, Neslihan Arslan ve Özge Keskin oynuyor. Adalet’i 20-30 Ağustos – 26 Eylül’de görebileceğiz.

Projenin son oyunu ise ‘Medya’. Sabahattin Yakut’un yazdığı oyunu Doğu Akal yönetiyor. Oyunun kadrosunu ise Goncagül Sunar, Heves Duygu Tüzün ve İpek Banu Kılar oluşturuyor. ‘Medya’ 5-27 Eylül’de sahnelenecek.

Projenin son adımı ise 28 Eylül’de seyircilerle birlikte yapılacak olan bir panel olacak.

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.