Tiyatro Kültür ve Sanat Bilincinin Artmasında Eğitim Aracı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

omer-celik-jpg20140327113514[Tuğba Özgür Durmaz’ın Anadolu Ajansı sitesinde yayınlanan haberini paylaşıyoruz.]

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, “Ülkemizde kültür ve sanat bilincinin yükseltilmesinde adeta bir eğitim aracı olan tiyatronun yaygınlaşması ve ülkemizin sanatsal saygınlığının artırılması en büyük arzumuzdur” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye’de kültür ve sanat bilincinin yükseltilmesinde adeta bir eğitim aracı olan tiyatronun yaygınlaşmasının en büyük arzuları olduğunu ifade etti.

Çelik, “27 Mart Dünya Tiyatro Günü” dolayısıyla yayımladığı mesajda, bireylerin sahip oldukları erdemleri ve yaşamlarına katabilecekleri yeni renkleri öne çıkaran tiyatronun, Anadolu insanının yüzyıllardır değer verdiği sanat dallarının başında geldiğini belirtti.

Ortaoyunları, meddahları, kukla oyunları ve gölge oyunlarıyla zenginleşen kültür ve geleneklerin yaşatılmasında tiyatronun önemli bir etkisi bulunduğunu bildiren Çelik, mesajında şunları kaydetti:

“Ülkemizde kültür ve sanat bilincinin yükseltilmesinde adeta bir eğitim aracı olan tiyatronun yaygınlaşması ve ülkemizin sanatsal saygınlığının artırılması en büyük arzumuzdur. Bakanlığımız evrensel niteliğe sahip bu sanat dalında milli değerlerimize değer katan eserlerin sergilenmesi, yerli eserlerin sayısının arttırılması ve sanatseverlerin kaliteli oyunlarla buluşması için çaba sarf etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle tiyatro sanatına gönül ve emek veren tüm sanatçılarımızın ‘Dünya Tiyatro Günü’nü kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

 Anadolu Ajansı

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.