Sanatçılar Berkin’i Unutmadı!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

berkincocukDün polisin saldırısı sonucu yaralanan 269 gündür mücadele veren Berkin Elvan için tüm Türkiye sokaklara döküldü,sanatçılar da Berkin’in yanındaydı.

14 yaşında evden ekmek almak için çıkan ve polisin saldırısı sonucu 269 gün komada kalan,dün hayatını kaybeden Berkin Elvan için pek çok sanatçı destek mesajı iletti.

Ünlü yönetmen Ferzan Özpetek, yeni filmi ‘Kemerlerinizi Bağlayınız’ için Diyarbakır’da düzenleyeceği özel galasını Berkin Elvan’ın hayatını kaybetmesi ve tüm Türkiye’de Berkin için yapılan destek eylemleri nedeniyle iptal etti. Özpetek, galasının iptalini Twitter hesabından, duyurdu ve “Berkin için film galasını iptal edip sadece basın toplantısı yapacağız” dedi.

ferzan

Yalan Dünya dizisi oyuncuları da Berkin için hazırladıkları pankartın arkasında poz vererek sosyal medyada paylaştılar. Pankartta “çocuklar uyurken susulur,ölürken değil #berkinelvanölümsüzdür” yazılıydı.Ayrıca Dila Hanım dizisi oyuncuları da aynı şekilde Berkin’i andı.

yalandunya

Genco Erkal ve Tülay Günal Dostlar Tiyatrosu’nda oyunlarının ardından “Berkin Elvan Ölümsüzdür” dövizleriyle sahneye çıktılar.

genco

Kumbaracı 50, Sahne 3, Mekan Artı, Tiyatro Yan Etki, Emek, 6’dan Sonra ve Asmalı Sahne tiyatro oyunlarını iptal ettiklerini açıkladı.Kadıköy Sürreyya Operası’nda gerçekleştirilecek olan Yunus Emre Oratoryosu da Berkin Elvan için yarıda kesildi.

Sol Portal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.