Nilüfer Tiyatro Festivali Sona Erdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

bursaBursa Nilüfer Belediyesi’nce bu yıl dördüncüsü düzenlenen Nilüfer Tiyatro Festivali, Fethiye Kültür Merkezi’nde sahnelenen ‘Yaşamaya Dair Bursa Cezaevi’nden Mektuplar’ isimli oyun ile sona erdi. Nazım Hikmet’in yazdığı ve kendisinin Piraye Hanım’a olan tutkusunu, sürgün ve vatan hasreti çektiği yılları konu alan oyunu yaklaşık bin kişi izledi.

Uyarlamasını, yönetmenliğini Genco Erkal’ın yaptığı ve usta oyuncunun sahnede başrolü Tülay Günal ile paylaştığı oyun büyük beğeni kazandı. Oyun sonunda Nilüfer Tiyatro Festivali ekibi ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Erkal’ın doğum gününü sahnede kesilen pasta ile kutladı. Sahnede geçirdiği doğum günü kutlaması sonrası izleyicinin alkışları arasında pastayı kesen Erkal, sürpriz doğum günü için teşekkür etti.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve festival boyunca 5 sahnede 46 oyunun izleyici ile buluşması için gece gündüz çalışan Nilüfer Belediyesi Kültür Müdürlüğü personeli ve festivalin düzenlemesinde katkısı olanlar sahnede izleyiciyi selamladı.

Festivalde başta başkan yardımcısı Ahmet Çakıcı olmak üzere emeği geçenlere teşekkür eden Bozbey “Iki yılda bir düzenlediğimiz tiyatro festivaline olan ilgi nedeni ile Nilüferlilere ve bu sahnede izleyiciyi selamlayan bütün oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Iki yıl sonra yine bu sahnede görüşmek üzere, sanatla kalın.” dedi.

Haberler

Paylaş.

Yanıtla