Kültür Sanat-Sen’in TÜSAK’a Karşı ‘Duran Adam’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

tus-1395308786Kültür Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası (Kültür Sanat-Sen) Antalya Şubesi üyeleri, Türkiye Sanat Kurumu (TÜSAK) Yasa Tasarısını protesto etmek için 18 Mart’ta başlatılan “duran adam” eylemini sona erdirdi.

Haşim İşcan Kültür Merkezi önünde toplanan sendika üyeleri, yasa tasarısına tepki amacıyla “duran adam” eylemi ile imza topladı.

Kültür Sanat-Sen Antalya Şubesi Başkanı Seyfi Turan, yaptığı açıklamada, “Dünya Tiyatro Günü” dolayısıyla dünyanın çeşitli yerlerinde kutlamalar yapıldığını, Türkiye’deki sanatçıların ise kaygı içinde olduklarını söyledi.

TÜSAK yasasıyla sanat kurumlarının sonunun getirildiğini iddia eden Turan, sanatçıların bu duruma çözüm üretmek için çaba sarf ettiğini belirtti. Turan, sanat üretilen yerlere alışveriş merkezi yapıldığını iddia ederek “Sansür gündelik olay haline geldi. Sokak sanatçılarına karşı baskı ve taciz aldı başını yürüdü. Özel tiyatrolar koşullu sadakaya bağlandı. Yerel yönetim tiyatroları belediye memurlarının meşrebi haline geldi” dedi.

Sendika üyeleri, açıklamanın ardından 18 Mart’ta başlatılan “duran adam” eylemini, sloganlar atarak sona erdirdi.

Akdeniz Offroad, 4X4 Rallyraid, 07 Offroad ve Antalya Klasik Otomobilleri Kulübü üyeleri de eyleme araçlarıyla destek verdi.

timetürk 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.