İzmir’de Şehir Tiyatroları İçin İlk Adım

Pinterest LinkedIn Tumblr +

23791951Dokuz Eylül Üniversitesi’nde, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında düzenlenen ‘İzmir Tiyatro Günleri’ etkinlikleriyle ilgili basın toplantısı yapıldı.

 İzmir’de Şehir Tiyatroları kurulması için kampanya başlatıldı. İlk imzayı Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün attı, “Shakespeare’in dediği gibi, bütün dünya bir sahnedir. Ve bütün erkekler ve kadınlar sadece birer oyuncu… Çıkışları ve girişleri vardır hepsinin… Ve bir insan hayatı boyunca birçok rolde oynar. Dünyaya gelip gelmemize karar vermiyoruz. Sadece bir rolümüz var ve oynayıp gidiyoruz. Tiyatro ise bu oyunu, insana insanla anlatan bir değerdir. Her akşam, her gün perdelerin tiyatroya açılmasını diliyorum” dedi.

İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü Aytül Büyüksaraç, yıllardır sinemadan bozma sahnede perde açtıklarını söyledi, “Büyükşehir Belediyesi’nin söz verdiği gibi seçimlerden sonra yeni bir opera ve bale sahnesi yapmasını istiyoruz” diye konuştu.

İzmir Devlet Tiyatrolar Müdürü Metin Oyman, TÜSAK yasa tasarısına sonuna kadar karşı olduklarını, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nün sadece bir gün olarak değil, bir yaşam biçimi olarak topluma ulaşmasını dilediğini paylaştı.

İzmirliler Destek Olmalı

DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Oyunculuk Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özdemir Nutku, “Bu yıl Büyükşehir’in katkısı olmadan Dünya Tiyatrolar Haftası’nı kutluyoruz. Seçimler bittikten sonra umarım sözler unutulmaz ve sanata önem verilir. Sanat bir toplumun moral kaynağıdır. Morali olmayan toplum ekonomisini de geliştiremez” dedi.

Prof. Dr. Hülya Nutku ise 2011’den bu yana uluslararası nitelikte kutlanan 27 Mart’ın Büyükşehir destek vermediği için ulusal düzeyde kaldığını ifade etti.

Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncay ise, Şehir Tiyatroları kurulması için başlattıkları kampanyaya İzmirlileri destek olmaya çağırdı.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.