Eski Eğlenceler için Tiyatro Grubu Kuruldu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

eski-jpg20140311113433Burdur’un Karamanlı ilçesinde öğrenci velileri, eski eğlenceleri yaşatmak amacıyla tiyatro grubu oluşturdular.

Karamanlı’da tiyatro grubu kuran öğrenci velileri, doğaçlama kına gecelerini, masalları ve eski oyunları sahneleyerek eski eğlenceleri yaşatmayı amaçlıyor.

Nimet Güvener İlkokulu Müdür Yardımcısı Fatih Bozkurt tarafından hazırlanan “Geçmişine Sahip Çıkan Çocuk” projesi ile geçmişteki çocukların eğlencelerinin gelecek nesillere aktarılması ve öğrencilerin büyüklerine saygı duymaları hedefleniyor.

Tamamen öğrenci velileri ile vatandaşların rol aldığı projenin, “Büyüklerimi dinliyorum, geçmişime sahip çıkıyorum” sloganıyla hayata geçirildiğini anlatan Fatih Bozkurt, “Geçmişini bilmeyen nesiller, geleceklerine yön veremezler” sözünden hareketle projenin gerçekleştirildiğini söyledi.

Bozkurt, geçmişteki oyunları ve eğlenceleri sahnede öğrencilere canlı olarak göstermek istediklerini belirterek, “İlçe kültürüne önem veren tüm büyüklerimiz ile velilerimiz projeye ilgi gösterdi, destek verdi. Geçmişte oynanan oyunlarla söylenen yöresel ezgileri sahnelediler” dedi.

– “Öğrencilerimizin geçmişlerine sahip çıkmasını istiyoruz”

Geçmişteki yaşamın gelecek nesillere aktarılmasının eğitimin gereklerinden olduğuna işaret eden Bozkurt, “Bizler, öğrencilerimizin geçmişlerine sahip çıkmasını, büyüklerine saygı göstermelerini istiyoruz. Eğitimin bunun için var olduğunu düşünüyorum. Sadece okuma yazma, test çözme değil, değerlere de sahip çıkma anlamında olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Tiyatro grubunun oyuncularından emekli öğretmen Eşref Yurdasiper ise geçmişte çocukların oynadığı oyunları yeni nesle göstermekle günümüzdeki çocuklarda görülen her türlü doyumsuzluğu gözler önüne sermeyi amaçladıklarını anlattı.

Yurdasiper, “Biz, çocukluğumuzda çok basit ve masrafsız oyuncaklarla mutlu olduğumuzu, doyuma ulaştığımızı hissettirmek istedik” ifadesini kullandı.

Torunlarına, kendi zamanlarındaki çocukluk hallerini anlatmaya çalıştıklarını kaydeden tiyatroekibinden Ayşe Deveci ise eski zamanlarda oynadıkları oyunları, kına gecelerini, masalları, evde büyüklerle oynanabilecek eğlenceli oyunları yansıtmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Eski anı ve hatıralara özlem duydukları için çocuklarının da eski eğlence ve etkinlikleri bilmesi gerektiğini düşünerek bu projede yer aldığını belirten Ebru Aktar da sevginin her şeyin başında olması gerektiğini vurguladı.

Aktar, “Televizyon ve teknoloji olmadan, onlara bağlı kalmadan da eğlenebildiğini anlatmak istedik. Benim bilmediğim oyunlar vardı. Oynayarak ben de çok keyif aldım” dedi.

Anadolu Ajansı

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.