Dünya Tiyatro Günü’nde “Özgürlük Mesajı”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mehmet FüzünDokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Devlet Tiyatrosu ile İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin katkılarıyla düzenlenen 32. İzmir Tiyatro Günleri Açılış Töreni, DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Özdemir Nutku Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği törene; Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Köse, Prof. Dr. Recep Yaparel, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Halil Yoleri, Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncay ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Duayen Hocası Prof. Dr. Özdemir Nutku Tiyatro Günleri Sanat Danışmanı sıfatıyla yer katıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Devlet Tiyatrosu ile İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin katkılarıyla düzenlenen 32. İzmir Tiyatro Günleri Açılış Töreni, DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Özdemir Nutku Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği törene; Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Köse, Prof. Dr. Recep Yaparel, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Halil Yoleri, Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncay ve GüzelSanatlar Fakültesi’nin Duayen Hocası Prof. Dr. Özdemir Nutku Tiyatro Günleri Sanat Danışmanı sıfatıyla yer katıldı.

Törenin açılışında konuşan Prof. Dr. Özdemir Nutku sanatın ve sanatçının sürekli olduğunu belirterek “Baktığınız zaman geleceğe kalacak olan ne hükümetler, ne de bakanlardır. Sonsuza dek yaşayacak olanlar sanatçılardır. Çünkü sanat yapıtları yüzyıllar boyunca yaşar, ama devlet yönetenler gerçek birer devlet adamı olamamışlarsa tarihin tozlu sayfalarına karışırlar. Tiyatro’nun amacı insanın insana dayanak olacağı dostluk ve barış dolu bir gelecek hazırlamaktır. Bu yüzden sanat özerktir, yanlışlara dikkat çektiği için muhaliftir, insanlığın en büyük yaratısı olduğu için hükümetlerin de üstündedir. En büyük devlet adamı olan Mustafa Kemal, sanatın ve sanatçının her zaman yanında olmuştur. Bu ülkeyi karanlığa çekmek isteyen müstehcen kafalar, bizleri baskı altında tutarak, el etek öpen birer kul durumuna getirmek istiyorlar. Sanata ne kadar sahip çıkarsak Türkiye’nin şah damarını kesme girişiminde olan zihniyete o kadar engel olabiliriz” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ise “Böylesine anlamlı bir etkinliğe üniversitemin ev sahipliği yapmasından büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. William Shakespeare’in yaşamı bir tiyatro sahnesine benzettiği sözünde hayatı, iyi bir şekilde yaşamanın yolu, rolümüzü en iyi şekilde yerine getirmektir. Türk Tiyatrosuna emek vermiş olan emektarların ve tüm toplumumuzun Tiyatro Günü’nü kutluyor. Bundan sonraki günlerin sizlerin ve toplumun istediği gibi geçmesini diliyorum” dedi.

dunya-tiyatro-gununde-ozgurluk-mesaji-IHA-20140328AW048022-3-t

2014 yılı 27 Mart Dünya Tiyatro Günü Ulusal Bildirisi’nin okunmasının ardından DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Deneme Topluluğu tarafından hazırlanan 4 kısa oyun sahnelendi. 27 Mart – 10 Nisan 2014 tarihleri arasında devam edecek Tiyatro Günleri kapsamında, İzmir’in çeşitli sahnelerinde birçok tiyatro oyunu sahnelenecek.

 Haberciniz

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.