Devletin Kültürdeki Rolü Konferansı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

tiyatro-sahnesi_640

Mimesis Haber / İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Politikaları Yönetimi ve Araştırma Merkezi (KPY), 6. KPY Konferansı kapsamında, kültür politikaları alanındaki çalışmalarıyla tanınmış Hırvat araştırmacı Dr. Nina Obuljen Koržinek’i ağırlayacak. Obuljen Koržinek, “Devletin Kültürdeki Rolü” başlıklı sunumunda Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinde devlete bağlı kültür kurumlarının son yıllarda geçirdiği dönüşüm süreçlerine odaklanarak, devletin kültür alanındaki rolünü nasıl yeniden tanımlamaya çalıştığını çeşitli örneklerle tartışmaya açacak.

Obuljen Koržinek’in sunumunun öncesinde, Kültür Politikaları ve Yönetimi Yıllığı’nın (KPY Yıllık) “Kültürel Değişimin Öncüleri” başlıklı 2012-2013 sayısının tanıtımı, Doç Dr. Asu Aksoy’un kısa sunumuyla yapılacak.

Program:
18.00-19.00: İkram (Enerji Müzesi Kontrol Odası)
19.00-.20.30: Konferans (Enerji Müzesi Seminer Salonu)

Konferansın dili İngilizce’dir. Türkçe’ye simültane tercüme yapılacaktır.

Tarih: 19 Mart 2014, Çarşamba

Saat: 18:00-20.30
Yer: santralistanbul Kampüsü, Enerji Müzesi Seminer Salonu

Konuşmacı: Dr. Nina Obuljen Koržinek (Araştırmacı, Zagreb Uluslararası İlişkiler ve Gelişim Enstistüsü)

Bilgi için:
Miray Çakıroğlu miray.cakiroglu@bilgi.edu.tr / 0 212 311 75 39

Dr. Nina Obuljen Koržinek

Geçtiğimiz dönem Hırvatistan Kültür Bakanı Yardımcılığı da yapmış olan Obuljen Koržinek, Zagreb Uluslararası İlişkiler ve Gelişim Enstistüsü’nde araştırmacıdır. Ayrıca, Hırvat Radyo ve Televizyonu Program Kurulu Başkanlığı görevini de yürütmektedir.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.