Çeled Uşağlar İstanbul’da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

20140319_769_celedstnbulİstanbul Gaziantepliler Derneği’nin konuğu olarak İstanbul’a giden Çeled Uşağlar, Gaziantep Kültürünü tanıtmak ve yaşatmak için ellerinden gelenleri yapamaya devam edeceklerini ifade eden İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, “Bugün İstanbul’da muhteşem bir gece yaşandı” dedi.

Antep şivesinin yaşatılması ve yeni nesillere aktarılması için uzun yıllardır çalışmalar yürüten Ayıntap Kültür ve Sanat Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Çeled Uşaklar Tiyatro Topluluğu, İstanbul Gaziantepliler Derneği’nin ev sahipliğinde Arvad Yog Ahıl Yog adlı komediyi sahneledi.

Bahçelievler Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyuna büyük ilgi gösterilirken, hedeflerinin Gaziantep kültür ve sanatının tanıtımı olduğuna dikkat çeken İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, “Binlerce yıllık kültür ve sanat birikimiyle dünyanın göz bebeği olan Gaziantep’in en önemli özelliklerinden birisi olan Antep Şivesi, biliyorsunuz eşi benzeri olmayan zengin yapısıyla her kesimden insanın dikkatini çekiyor. Dernek olarak özellikle İstanbul’da doğup büyümüş gençlerimize ve üyelerimize Gaziantep Kültürünün bütün özelliklerini tanıtma çalışmalarımızda bu gün Antep Şivesi ile sahnelenecek olan güzel bir komedi oyun var. Ayıntap Kültür ve Sanat Derneği bünyesinde kurulan Çeled Uşağlar Tiyatro Okulu Antep Şivesinin canlı tutulması ve yaşatılmasında önemli bir rol oynuyor. Bugün konuğumuz olarak aramızda bulunan dernek başkanı ve ekibini saygıyla selamlıyorum. Dernek olarak Gaziantep tarihini ve kültürünü bütün aşamalarıyla İstanbul’a taşımak ve buradan uluslararası arenaya çıkarmak her zaman olduğu gibi bundan sonraki görevlerimiz ve önceliklerimiz arasında yer almaya devam edecektir” dedi.

Büyük ilgiyle izlenen oyunda izleyenler oyunun başından itibaren adeta kahkahadan kırıldı. Çeled Uşaglar sahneledikleri oyunla İstanbul’a damgalarını vururken oyunun önümüzdeki günlerde yeniden sahneleneceği de açıklandı.

Çeled Uşaglar hakkında bilgi veren Ayıntap Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Orhan Uslu, “İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan’ın ev sahipliğinde sahnelediğimiz oyun büyük ilgi gördü. Bizlere gösterilen ilgiden dolayı çok teşekkür ederiz. Önümüzdeki dönem içerisinde İstanbul’da aynı oyunu tekrar sahneleyeceğiz. Antep şivesini yaşatmak için çıktığımız yolda her geçen gün daha çok başarıya imza atıyoruz. Güçlü bir ekibimiz var. Çeled Uşaglar Türkiye ve dünyanın birçok yerinde artık bilinen bir tiyatro topluluğu oldu. Tahir Tekin Öztan Gaziantep’le ilgili üstlendiği tanıtım misyonunu başarıyla yerine getiren önemli isimlerden birisi. Kendisine İstanbul’da kaldığımız sürece gösterdiği yakın ilgi ve alakandan dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Çeled Uşaglar tarafından sahnelenen Arvad Yog, Ahıl Yog oyununun sonunda İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan tarafından oyunculara çiçek verildi.

Sahan Ataşehir Vega’da beyran keyfi Gaziantep mutfak kültürünün bütün yönleriyle yaşatıldığı Sahan Ataşehir Vega’da Çeled Uşaglar ekibine beyran ziyafeti verildi.

Kendilerini Gaziantep’te gibi hissettiklerini ifade eden Çeled Uşaglar Ekibi oyuncuları “Tahir Tekin Öztan adeta Gaziantep’i İstanbul’a taşımış ve burada küçük bir Gaziantep kurmuş. Kendisini yürekten kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.