‘Bir Delinin Hatıra Defteri’ İstanbul Turnesinde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

SONY DSCErdal Beşikçioğlu’nun tek kişilik oyunu ‘Bir Delinin Hatıra Defteri’ İstanbul turnesi için geliyor. Oyun, 2008 yılından bu yana kapalı gişe sahneleniyor.

Yaşadığının farkına bile varılmayan bir memur olan Popriçin’in hikayesinin anlatıldığı Ankara Devlet Tiyatrosu’nun oyunu ‘Bir Delinin Hatıra Defteri’ İstanbul turnesine geliyor. Erdal Beşikçioğlu’nun tek kişilik performansıyla sahne aldığı oyun, 18-20-22-25-27-29 Mart tarihlerinde Üsküdar Stüdyo Sahne’de izlenebilir.

Rus tiyatro ve oyun yazarı Nikolay Vasilyeviç Gogol’un yazdığı, Sylvie Luneau ve Roger Coggio’nun oyunlaştırdığı ‘Bir Delinin Hatıra Defteri’ bir deliden çok, yaşadığı toplum tarafından adım adım deliliğe itilen, gerçek yaşamın acımasızlığı ile baş edemeyen bir adamın hikayesini anlatıyor.

Prömiyerinin yapıldığı 4 Ocak 2008 yılından bu yana kapalı gişe oynayan ve birçok ödül alan tek kişilik oyunda, dekor ve köstüm tasarımı Sertel Çetiner’e, müzikler Tayfun Gültutan’a ve ışık tasarımı Seyhun Ayaş ile Zeynel Işık’a ait. Yönetmenliğini Cem Emüler yaparken, Erdal Beşikçioğlu bu oyundaki performansıyla bugüne dek eleştirmenlerden ve izleyiciden büyük övgüler aldı.

Sabah

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.