Adana’da TÜSAK Tasarısına Tepki

Pinterest LinkedIn Tumblr +

tiyatrolar-gunu-nde-tiyatroculardan-eylemAdana’da tiyatro oyuncuları, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde sokağa çıkarak Türkiye Sanat Kurumu tasarısını protesto etti.

Kültür, Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası’nın çağrısıyla, Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’nin önünde toplanan ve çoğunluğu Adana Devlet Tiyatrosu oyuncularından oluşan yaklaşık 50 tiyatrocu, TÜSAK tasarısına tepki gösterdi.

Alkışlarla tasarının geri çekilmesini isteyen eylemci sanatçılar, ‘Hükümet yasanı al başına çal’ ve ‘Sanatsız toplum istemiyoruz’ diye sloganlar attı. Aralarında ünlü oyuncu Gülsen Tuncer’in de bulunduğu grup adına açıklama yapan Adana Devlet Tiyatrosu oyuncusu Sema Öner Kelav, “Dünyanın her yerinde gösterilerle kutlanan Dünya Tiyatrolar Günü, maalesef ülkemizde bayram havasında kutlanamıyor. Siyasi iktidar ülkemizde sanata savaş açmış görünüyor. TÜSAK tasarısıyla da sanata son darbeyi vurmak istiyor” dedi.

TÜSAK tasarısının çekilmesini isteyen Kelav, sanat alanında yaşanan sorunların çözülmesini isterken, tiyatro oyuncusu ve yönetmen Yücel Erten’in kaleme aldığı alternatif 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü Bildirisi’ni de okudu. Grup, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

SonDakika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.