Kayseri’de DT Daha Sık Perde Açacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

UnknownKayseri’de Devlet Tiyatrosu oyunlarına ilişkin talebin artması üzerine Vali Orhan Düzgün’ün Devlet Tiyatroları Genel Müdürü ile yaptığı görüşmeler sonucu Kayseri’de sahnelenecek tiyatro oyunlarının sayısı artırılıyor. Kayserililer ilk olarak Ankara Devlet Tiyatrosu’nun, Necip Fazıl Kısakürek’in kaleme aldığı “Para” adlı oyununu 18 ve 19 Şubat’ta izleyebilecek.

Yönetmenliğini Özer Tunca’nın yaptığı 2 perdelik “Para” adlı trajedide, oyunun kahramanı bir işin değerini parayla ölçen, gerisinin ahmaklık olduğuna inanan, ahlakı yok sayan bir banka patronu olarak izleyicinin karşısına çıkıyor. Oyunda, paranın insanı nasıl tanınmaz hale getirdiği, sevgi, dostluk ve güven ilişkilerini nasıl değiştirdiği aktarılıyor.

Kültür Merkezi’nde 18 ve 19 Şubat akşamı saat 19.30’da sahnelenecek oyunun biletleri öğrenci 3 TL, tam bilet ise 5 TL’den satışa çıkartıldı. Kayserili sanatseverler biletleri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden temin edebileceği gibi Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün web sitesinden de satın alabilecek.

-Ücretsiz Thm Konseri

Kayseri’deki kültürel ve sanatsal etkinlikler 22 Şubat’ta Kültür ve Turizm Bakanlığı Sivas Devlet Türk Halk Müziği Korusu ile devam edecek.

Koro, Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Kültür Merkezi’nde saat 19.30’da sahneye çıkarak unutulmaz eserleri seslendirecek.

Kayserililer konseri ücretsiz izleyebilecek. Konseri izlemek isteyenler davetiyelerini Valilik Protokol Müdürlüğü veya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden temin edebilecek.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.