İnterneti Sansür Gösterisine Müdahale

Pinterest LinkedIn Tumblr +

interneti-sansur-gosterisine-mudahale-5648140_oTBMM’nde kabul edilen, internete kısıtlamalar getiren yasa İstanbul ve Ankara’da protesto edildi.

TBMM’nde kabul edilen, internete kısıtlamalar getiren yasa İstanbul ve Ankara’da protesto edildi. İstanbul’daki gösteriye polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım siteleri üzerinden organize edilen, yeni internet yasasını protesto gösterileri nedeniyle polis İstanbul Taksim’de geniş güvenlik önlemi aldı. Gezi Parkı vatandaşlara kapatılırken, Taksim’de Meydanı’nda yürüyüş yapmak isteyen göstericilere polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Göstericiler polise havai fişek atarak karşılık verdi. Galasataray Lisesi önünde bazı eylemciler de gözaltına alındı.

İstanbul’un yanı sıra başkent Ankara’da da internet yasasını protesto gösterisi düzenlendi. Kızılay Güvenpark’ta toplanan eylemciler, “Sansüre hayır”, “Ben büyüyünce özgür olmak istiyorum”, “Yalnızca Diktatörler Sansüre ihtiyaç duyar” yazılı pankartlar taşıdı. Eylemciler bir saat süren gösterinin ardından olaysız biçimde dağıldı.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.