Dans ve Mimari Buluştu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

tasarim-studyosunda-dans-ve-mimari-bulustuÖdüllü tekstil tasarımları, dansı ve koreografileri ile beğeni toplayan Fırat Neziroğlu, İzmir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldiği Tasarım Stüdyosunda dans ve mimariyi buluşturdu.

İzmir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi birinci sınıf Tasarım Stüdyosu öğrencileri İzmirli tekstil tasarımcısı ve dans koreografı Fırat Neziroğlu’nu konuk etti. “Duvara Karşı Dans” başlığı altında Tasarım Stüdyosu öğretim elemanları tarafından kurgulanan dönem sonu projesi hazırlıklarını sürdüren öğrenciler, Neziroğlu eşliğinde beden hareketleri ve makine egzersizlerini aynı koreografide buluşturdular.
Üniversitelerde Temel Tasarım eğitimi de veren Neziroğlu, öğrencilere çeşitli tavsiyelerde de bulundu. İnsan-mekan ilişkisi algılanmadan, tasarımda kullanılacak malzeme anlaşılmadan tasarım yapmanın mümkün olmayacağını vurgulayan Neziroğlu, ders koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Özlem Taşkın Erten ve akademisyenler eşliğinde öğrencilerle kısa koreografiler gerçekleştirdi. Neziroğlu öğrencilere, önce kendi bedenlerini, bedenlerinin boşluktaki dengesini ve hareketini, bununla beraber hissetmeleri gereken ve tasarımın önemli bir boyutunu oluşturan çevreyi anlayabilmeleri için algılarını nasıl açmaları gerektiği üzerine bilgi verdi.

İHA

Paylaş.

Yanıtla