Suzuki – Viewpoints Atölyesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

suzuki29908c5Mimesis Haber / Oyunculuk ve sahnelemeye yeni bir bakış getiren Suzuki ve Viewpoints çalışmalarını, hem oyuncu eğitiminin hem de yaratım sürecinin parçası olarak ele alan atölye, profesyonel olarak sahne sanatları ve görsel sanatlarla ilgilenen veya bu alanlarda öğrenimlerini sürdüren kişilere yöneliktir.

Suzuki metodu, Japon tiyatro insanı Tadashi Suzuki’nin, topluluğu Toga Company of Suzuki ile birlikte geliştirdiği bir oyuncu eğitim çalışmasıdır. Geleneksel ve çağdaş formların etkileşimiyle oluşturulan metod, birincil teatral ifade aracı olarak insan bedeninin özgürleşmesi ve bütünselleşmesi için aktörün bedensel ve zihinsel sezgileri ve hakimiyetini geliştirmeyi amaçlar.

Kaynağını post-modern dans dünyasından alan, Mary Overlie’nin ortaya attığı Altı Bakış Açısı’nın tiyatro alanında SITI Company ve Anne Bogart tarafından geliştirilmiş hali olan Viewpoints, doğaçlamaya dayalı bir eğitim ve yaratım çalışmasıdır. Oyuncunun teatral yaratıda kullandığı temel değişkenler olan uzamla ve zamanla etkileşimini geliştirmek ve derinleştirmek; bu şekilde oyuncuların ve toplulukların sezgisel ve spontan olmasına, bütünlükle çalışabilmesine yardım etmek amacını taşır. Viewpoints, oyuncuların, toplulukların ve sahne üzerindeki tüm yaratıcıların seçim yapma özgürlüklerini ve alanlarını genişletmeyi hedefler.

Her iki metoda da temel bir giriş niteliğinde olan Fatih Gençkal (İstanbul) ve Klimis Ebeoglou (Atina) tarafından yaptırılacak atölye 5 gün sürecektir. Atölyenin sonunda 1 Şubat Cumartesi akşamı halka açık bir sunum gerçekleştirilecektir. Atölye katılımı ücretlidir. Daha fazla bilgi için: http://fatihgenckal.wordpress.com/workshops/

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.