Sakin Ol Canım: Bir Feminist Festival

Pinterest LinkedIn Tumblr +

calmdown1269Mimesis Haber / 22 Ekim 9 Kasım tarihleri arasında Londra’da Camden People’s Theatre’da gerçekleşek festivalde tiyatro, performans, karabe, komedi, kısa filmler ve feminizm hakkında tartışmalar olacak. Cinsiyet eşitsizliği, toplumun cinsiyetçileşmesi, gündelik cinsiyetçilik konuları tartışılacak.Bilgisayar oyunlarındaki ve sosyal medyadaki yansımaları da ele alınacak. Ayrıca, kadın tiyatrocuların nasıl desteklenebileceği de tartışılacak.

Festivalin sanat yönetmenliğini üstlenen Jenny Paton ve Brian Logan tematik bir festivalin her zaman riskli olduğunu söylüyorlar. Bir festivali dolduracak kadar çok eser bulmanın zor olduğundan bahsediyorlar.Ancak bu festival, feminist sanatçıların üretkenliği ile neredeyse bir ihtiyaç haline gelmiş.

Festival katılımcıları arasında Louis Orwin, Bridget Christie, Thatre State, Figs in Wigs, Sara Pascoe, Thomas Martin, Amanda Monfrooe, Kate Craddock ve Steve Gilroy, Racheal Ofori, Luisa Omielan, Rosie Wilby, Rosana Cade, Sabrina Mahfouz, Rachel Mars, Hannah Nicklin ve Alan Bissett var.

Festival sitesi (ingilizce)

Gökhan Gökçen – Mimesis

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.